Ce ascunde nesiguranţa? Scăpată de sub control, erodează legătura dintre cei doi parteneri de cuplu

nsrf.jpg

Ce ascunde nesiguranţa
Nesiguranţa afişată ostentativ, scăpată de sub control, erodează relaţia de cuplu şi contribuie la creşterea nivelului de „toxicitate dintre parteneri
foto: Pixabay.com

Controlul exagerat, teama de separare, de abandon, gelozia, agăţarea de partener, plângerile repetate, reproşurile, solicitarea permanentă a dovezilor de iubire, autovictimizarea, toate acestea sunt manifestări de nesiguranţă care apar atât la bărbaţi, cât şi la femei.

La femei aceste manifestări sunt mai vizibile pentru că ele au obiceiul de a vorbi. Indiferent că este ceva pozitiv sau negativ, femeia este încurajată să transmită ceea ce simte, pe când bărbatului i se înhibă prin educaţie exprimarea emoţională, în favoarea exprimării acţionale.

Iată care sunt efectele nesiguranţei în cuplu

Pe termen scurt, un anumit grad de nesiguranţă poate părea fermecător şi stimulant, fiind asociat cu simptomele miraculoase ale îndrăgostirii. Pe termen lung, însă, situaţia se schimbă radical. Nesiguranţa afişată ostentativ, scăpată de sub control, erodează relaţia de cuplu şi contribuie la creşterea nivelului de „toxicitate dintre parteneri.

O relaţie devine toxică atunci când în prezenţa celuilalt te simţi secat de energie, deprimat, ameninţat, nu te mai poţi bucura de lucrurile făcute în comun, se abuzează de putere şi control, critica şi negativismul sunt aproape de limita superioară, apar suspiciuni la orice pas, gelozia devine sufocantă şi extrem de restrictivă

Relaţia cu o persoană ce simte nesiguranţă profundă poate fi un demers anevoios chiar şi pentru un partener matur emoţional, stabil şi echilibrat. Trebuie evitate, pe cât posibil, situaţiile reale ce accentuează sentimentul de nesiguranţă, se menţine comunicarea deschisă şi este bine să trasaţi nişte limite agreate de comun acord.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Metode care ajută la creşterea apetitului sexual indifferent de vârstă

    Nu există sex de calitate fără libido, aşa cum nu există iubire adevărată fără sacrificii importante. Numeroase persoane suferă de libido scăzut, motiv pentru care nu se pot bucura de sex, aşa cum ar trebui.

  • Cunoscut şi sub numele ştiinţific de răspuns senzorial autonom culminant (Autonomous Sensory Meridian Response - ASMR), orgasmul cerebral nu este neapărat o senzaţie sexuală, ci un val euforic declanşat de diverşi stimulti, care oferă o stare de bine extraordinară.

  • Pentru a vă bucura de plăcerea sexuală trebuie să vă iubiţi corpul

    E dificil să te simţi sexy dacă nu îţi apreciezi şi nu îţi iubeşti propriul corp. Ruşinea, senzaţia că sunteţi prea gras sau prea slab, chiar dacă nu este aşa, sunt sentimente care scad şi dorinţa sexuală. Dacă partenerul vostru de viaţă are asemenea sentimente, îl puteţi încuraja şi ajuta să se simtă din nou bine în pielea lui, ceea ce va revigora implicit şi viaţa sexuală.

  • Femeile au mai multe orgasme cu bărbaţii chipeşi

    Se pare că femeile care fac dragoste cu un bărbat chipeş au mai multe şanse de a ajunge la orgasm decât dacă partenerul are un fizic mai puţin atrăgător. Este ceea ce au demonstrat cercetătorii într-un studiu care a apărut în cartea “150 de experimente pentru cunoaşterea sexului opus”(Serge Ciccotti).

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1