Cauzele care duc la scăderea apetitului sexual

libidou.jpg

de ce scade apetitul sexual
Conflictele şi problemele nerezolvate dintr-o relaţie sunt principalele surse ale lipsei libidoului
foto:123RF

Într-o relaţie de lungă durată, scăderea apetitului sexual este un lucru obişnuit de care se plâng ambii parteneri. Nu este nimic ieşit din comun, dacă luăm în considerare faptul că o mare parte dintre cupluri jonglează în fiecare zi cu stresul de la locul de muncă şi responsabilităţile de familie. În articolul de mai jos, descoperiţi şi alţi factori care influenţează libidoul.

Obezitatea

Persoanele supraponderale sau obeze au dificultaţi în a simţi plăcerea sexuală. Motivele nu au fost clar determinate, dar pot fi legate de stima de sine, relaţiile nesatisfăcătoare, stigmatul social şi alte probleme psihologice.

Nivelul scăzut al testosteronului

Rolul testosteronului este de a creşte apetitul sexual. Pe măsură ce bărbaţii îmbătrânesc, nivelul acestui hormon se diminuează. Deşi majoritatea bărbaţilor îşi pierd dorinţa de a face sex atunci când nivelul testosteronului scade, există şi excepţii.

Problemele nerezolvate

Conflictele şi problemele nerezolvate dintr-o relaţie sunt principalele surse ale lipsei libidoului. Apropierea emoţională este extrem de importantă în construirea dorinţei sexuale, în mod special la femei.

Consumul de alcool

Se spune că un pahar de alcool înaintea unei partide de sex dezinhibă. Însă, alcoolul nu funcţionează întotdeauna  ca un plus în formarea dorinţei sexuale. Consumat în exces poate afecta apetitul sexual.

Depresia

Este cel mai mare obstacol în calea dorinţei sexuale. La orice vârstă, chiar şi la cei tineri, apetitul sexual scade sau dispare atunci când se trece printr-o perioadă de deprimare sau depresie

Lipsa somnului

Oboseala favorizează dispariţia apetitului sexual. Încercaţi să vă odihniţi cât puteţi de mult şi evitaţi situaţiile în care trebuie vă treziţi prea devreme sau vă culcaţi prea târziu.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

 • calitati irezistibile gasesc la femei

  Deseori ne întrebăm care sunt calităţile pe care un bărbat le găseşte atrăgătoare la o femeie. Şi, fie că este vorba de personalitatea noastră sau imaginea pe care o arătăm despre propria persoană există câteva aspecte pe care bărbaţii le găsesc irezistibile.

 • sex pe canicula

  În această perioadă, temperaturile caniculare sunt greu de suportat de toată lumea. Nu numai că ne afectează starea de spirit, dar pot crea probleme și din punct de vedere erotic. Din acest motiv, este bine să evitaţi relaţiile intime cu partenerul, mai ales dacă aţi stat prea mult la soare.

 • actul sexual devine dureros barbati

  Din păcate, şi bărbaţii se confruntă cu dureri în timpul sexului, care netratate cauzează frustrări severe. Din acest motiv, este bine să apeleze la medicii specialişti pentru a identifica cauza.

 • exercitii kegel sex

  S-a constatat că exerciţiile Kegel sporesc plăcerea din timpul actului sexual atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. De aceea, este recomandată practicarea lor. Acestea constau în contractarea şi relaxarea muşchilor pelvieni care au un rol important în corp.