Cât de mult poate zdruncina infidelitatea relaţia de cuplu?

infidelitatea.jpg

Cât de mult poate zdruncina infidelitatea relaţia de cuplu
Puţine evenimente în cuplu pot fi la fel de devastatoare precum dezvăluirea unei relaţii extraconjugale
foto: 123RF

Infidelitatea reprezintă o prezentare deformată, mincinoasă a realităţii unei relaţii. Partenerul infidel construieşte o viaţă falsă de cuplu, întreţine o iluzie, îl asigură pe cel înşelat de prezenţa şi disponibilitatea sa, când acest lucru nu este adevărat.

Pe de altă parte, infidelitatea poate fi văzută ca pe o fugă de relaţie, nu sunt aici pentru tine, nu construim împreună. Poţi fi infidel într-o relaţie sexuală, dar în egală măsură eşti infidel când alegi să te îndrepţi spre altcineva decât partenerul sau partenera ta pentru a primi atenţie, pentru a-ţi împărtăşi gânduri intime, pentru a-ţi valida nesiguranţele de bărbat sau femeie.

Infidelitatea emoţională, flirtul care ţi se pare inofensiv, real sau virtual, prietenia strânsă chiar non-sexuală dintre un bărbat şi o femeie, rănesc, iau din energia bună a relaţiei, o destabilizează. Infidelitatea, sexuală sau emoţională, reprezintă aşadar orice ameninţare reală sau percepută cu privire la legătura de încredere dintre parteneri, şi se traduce în acţiuni care ameninţă să dizolve legătura de ataşament esenţială dintre cei doi.

Puţine evenimente în cuplu pot fi la fel de devastatoare precum dezvăluirea unei relaţii extraconjugale. Pentru partenerul înşelat, viaţa aşa cum o ştia nu mai există. Mai mult decât atât, ceea ce a trăit se dovedeşte a nu fi fost real, el însuşi este în pericol de a nu mai ştii cine este. Infidelitatea odată dezvăluită şi cunoscută este trăită ca o formă intensă de trădare: a încrederii, a trecutului relaţiei, a ceea ce am construit împreună, a viselor, a aşteptărilor, a promisiunilor.

 
 

Loading...

Citește și

 • motiv erectie dimineata

  Cele mai multe femei cred că bărbaţii sunt atât de obsedaţi de sex, încât nici când dorm nu îşi pot controla dorinţa şi, din acest motiv, se trezesc cu o erecţie. Nimic mai fals. Această reacţie a organismului masculin face parte din ciclu normal de somn. O explicaţie pentru erecţia de dimineaţă este faptul că în timpul fazei REM a somnului(este faza somnului în care se produc cele mai numeroase şi cele mai intense vise), anumiţi neurotransmiţători sunt opriţi în corp.

 • au nevoie barbaţii timpul unei partide de sex

  Orice bărbat îndrăgostit lulea de iubita sa cu siguranţă va fi implicat trup şi suflet de fiecare dată când face dragoste. Însă oricât de mult te-ar dori, are nevoie şi de confirmări şi răspunsuri din partea ta, pentru a se putea simţi bine.

 • Nu lăsaţi stresul şubrezească relaţia

  Stresul pare să afecteze din ce în ce mai multe persoane şi, din păcate, nu ocoleşte nici viaţa de cuplu. Vedem în jurul nostru familii în care unul sau amândoi partenerii suferă de stres într-o formă mai mult sau mai puţin gravă, dar care afectează bunul mers al relaţiei.

 • Faceţi sex rar masuri trebuie sa iei

  Viaţa sexuală, deși se spune că nu este partea cea mai importantă a unei relații, o face mult mai solidă. Legătura amoroasă dintre parteneri conduce la familiaritate și confort ridicate în cuplu. Cu cât partenerii sunt mai mulțumiți și satisfăcuți de relațiile lor sexuale, cu atât este mai mare șansa ca cei doi să rămână împreună pentru foarte mult timp

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1