Cât de mult contează sexul într-o relaţie? Iată ce spun specialiştii

intimita.jpg

Cât de mult contează sexul într-o relaţie
Pe lângă rolul de procreere, sexul întărește legătura emoțională într-un cuplu
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Majoritatea sexologilor şi psihologilor, atunci când sunt întrebaţi cât de mult contează sexul într-o relaţie, te încurajează să-l faci cât mai des, pentru a creşte intimitatea în cuplu.

Activitatea intimă are o mare însemnătate, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi şi din acest motiv nu trebuie neglijată. Pe de altă parte, rolul sexului în cuplu este de necontestat şi reprezintă o componentă de bază într-o relaţie.

Întăreşte legătura emoţională

Pe lângă rolul de procreere, sexul întărește legătura emoțională într-un cuplu. Apoi, specialiștii îl mai consideră un mod eficient de a reduce stresul, de a crește stima de sine, de a da și a primi afecțiune. Pe lângă acestea, din punct de vedere fizic, în timpul actului sexual, se produc endorfine, hormonii fericirii, și se ard foarte multe calorii.

Și alte gesturi asociate relațiilor fizice, cum ar fi atingerea, masajul sau mângâierile contribuie la detensionare și la o stare de intimitate între soți. O relație împlinită din acest punct de vedere poate duce la o stare dorită de echilibru interior.
 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1