Care sunt de obicei semnele unei relații de cuplu toxice?

oic.jpg

Care sunt de obicei semnele unei relații de cuplu toxice
Multe femei stau în relații în care nu se simt fericite sperând că într-o zi partenerul lor se va schimba
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Oamenii nu sunt perfecţi deci nici relaţiile pe care le au nu pot fi perfecte. Însă atunci când părţile negative le depăşesc pe cele pozitive ajungem să ne punem întrebarea: „Sunt cumva într-o relaţie toxică?”. Iată câteva indicii care vă vor arăta dacă relaţia pe care o aveţi este nocivă.

Multe reprezentante ale sexului frumos stau în relații în care nu se simt fericite sperând că într-o zi partenerul lor se va schimba. După părerea specialiștilor, acest lucru nu numai că nu se întâmplă, dar femeile ajung să fie manipulate și să trăiască în relații toxice întreaga viață.

Semnele unei relații de cuplu, toxice

 • Partenerul încearcă să te convingă că exagerezi și că lucrurile nu stau așa cum crezi tu
 • Partenerul acordă mai multă importanță prietenilor și familiei lui, decât îți acordă ție
 • Partenerul te învinovățește pentru greșelile lui
 • Partenerul refuză să îți explice anumite lucruri, invocând faptul că nu ai înțelege
 • Partenerul încearcă să te convingă că nu ai dreptate
 • Partenerul își schimbă brusc comportamentul atunci când tu vrei să pui capăt relației

Din păcate foarte multe femei prinse în relații toxice ajung să creadă că relația nu merge din vina lor, dat fiind faptul că sunt mereu învinovățite de parteneri. O parte dintre acestea devin dependente de partenerul manipulator și rămân în aceste relații nesănătoase.

Ce poți face dacă realizezi că ești într-o relație toxică?

Analizează bine situația și încearcă să scapi cât mai repede din acest cerc vicios. Chiar dacă ți se pare greu la început, gândește-te cât de liberă te vei simți în momentul în care vei evada din relația ta toxică.
 

Loading...
 
 

Citește și

 • Sfaturi pentru relaţia ta de cuplu

  Ideea de compromis în relaţie sperie multă lume, mai ales astăzi, când majoritatea oamenilor acordă o mare importanţă ideii de independenţă şi libertate. Un compromis nu trebuie privit asemenea unei obligaţii, a unui lucru pe care eşti nevoit să-l faci. Din contră, trebuie să te gândeşti că este o atitudine înţeleaptă pentru bunul mers al relaţiei.

 • Timpul de calitate petrecut împreună cheia succesului unei relaţii de durată

  Prea mult timp petrecut împreună poate aduce doar plafonarea emoțiilor atracției. Pentru a le reimpulsiona, e indicat a se pune accent pe calitatea timpului și nu neapărat cantitatea. Un mic spațiu oferit celuilalt, moment în care tu îți redirectionezi energia spre alte activități, ar duce în mod natural la a petrece timp calitativ împreună cu celelalt.

 • Problema care apare frecvent în cuplu

  Potrivit specialiştilor, banii joacă un rol important în tot ce înseamnă viaţa în doi. Asta pentru că, atunci când vine vorba de ei, fiecare partener poate avea un punct de vedere diferit cu privire la gestionarea lor. În această situaţie, între cei doi pot exista discuţii în contradictoriu sau chiar certuri mari din pricina banilor.

 • Află care sunt motivele absenței sexului într-o căsnicie

  Lipsa sexului în căsnicie nu este o situație despre care vei auzi rar. Fie că recunosc, fie că aleg să nu vorbească despre asta, foarte multe cupluri se confruntă cu lipsa sexului în căsnicie. În articolul de mai jos, află care sunt motivele absenței sexului într-o căsnicie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1