Caracteristici ale unei relaţii de cuplu fericite

nu.jpg

Caracteristici ale unei relaţii de cuplu fericite
O relaţie fericită este una în care ambii parteneri se simt bine
foto: 123RF

O relaţie fericită este una în care ambii parteneri se simt bine, cooperează în atingerea unor scopuri şi sunt adaptaţi mediului în care trăiesc, fac activităţi plăcute împreună, comunică constructiv şi iau decizii împreună. Partenerii de cuplu nu doar au comportamente pozitive unul faţă de celălalt ci şi răspund pozitiv la comportamentul celuilalt. O relaţie fericită contribuie la dezvoltarea, maturizarea şi evoluţia profesională a fiecăruia şi la o stare de bine fizic şi emoţional.

Încearcă să analizezi în ce măsură relaţia  în care eşti te ajută să te dezvolţi? O relaţie bună nu e o piedică în calea dezvoltării profesionale ci un catalizator pentru dezvoltarea ta. Cum îl vezi pe partenerul tău? Ce faceţi împreună?

Fiecare cuplu întâmpină la un moment dat probleme, fie legate de cuplu, fie individuale. Calitatea unei relaţii este dată de capacitatea partenerilor de a-şi oferi suport în momentele dificile, de a conştientiza că în faţa unei dificultăţi sunt parteneri şi nu adversari. Felul în care cuplul se adaptează sau reacţionează la problemele normale care apar în cursul vieţii poate duce la dezvoltarea sau deteriorarea relaţiei.

Sigur că nu există o relaţie perfectă în care totul să funcţioneze fără nicio problemă. O relaţie necesită efort şi implicare din partea partenerilor pentru a fi aşa cum ne dorim.

 

 

 

Loading...

Citește și

 • Bărbații își pierd apetitul sexual din numeroase motive

  Toată lumea crede că libidoul masculin este întotdeauna inepuizabil, însă acest lucru e greșit. Unul din cinci barbati are, de fapt, un apetit sexual scăzut. Virilitatea joacă un rol important în conceptul de bărbăție şi de aceea se spune că reprezentanţii sexului puternic au mereu chef să facă amor. Însă, acest lucru nu este adevărat și mulți bărbați își pierd apetitul sexual din numeroase motive, însă puțin sunt dispuși să vorbească despre asta.

 • Atitudinea pozitivă faţă de propriul corp extrem de importanta în intimitate

  Dacă nu te simţi confortabil cu imaginea trupului tău, lumina ar putea transforma partida de dragoste într-un fiasco. Fiind îngrijorat va fi imposibil să te bucuri de acţiune, iar în cazul femeilor să ajungă la orgasm.

 • Greşeala de neiertat pe care o fac bărbaţii în relaţia cu partenera

  Bărbaţii sunt la fel de predispuşi la greşeli într-o relaţie de cuplu ca şi femeile. Nu ar fi logic şi corect să spunem că doar consoartele noastre sunt vinovate de faptul că o relaţie nu mai funcţionează aşa cum ar trebui. O relaţie ca să reziste în timp are nevoie de trei lucruri: iubire, sprijin şi atenţie.

 • Iată ce trebuie să faci pentru a alunga timiditatea din dormitor

  Femeile timide în pat se privează de plăcerile sexului. Mai exact, se excită mai greu, trăiesc plăcerea actului la intensitate mai mică şi ating cu greu orgasmul.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1