Candidoza vaginală

Ultima actualizare:

    Candidoza vaginală este o infecție genitală care netratată poate să aibă repercursiuni asupra vieții de cuplufoto: 123RF
Candidoza vaginală este o infecție genitală care netratată poate să aibă repercursiuni asupra vieții de cuplufoto: 123RF

Din păcate, nu există femeie care să nu se confrunte măcar o dată în viață cu candidoza vaginală. De asemenea, sunt femei care în fiecare lună, în perioada ovulației suferă de această infecție.

Candidoza vaginală este una dintre bolile genitale imediate, care are un tratament foarte simplu și nu necesită foarte mult timp. Însă netratată poate să aibă repercursiuni asupra vieții de cuplu și a vieții reproductive a femeii.

Candidoza vaginală este o infecție a vaginului și constă în dezvoltarea excesivă a fungilor cunoscuți sub numele de candida. Această ciupercă apare în mod normal în cavitatea orală, intestin și vagin. Infecțiile vaginale apar atunci când noi ciuperci sunt introduse în zona vaginală sau atunci când există creștere a numărului de ciuperci deja prezente în vagin, în raport cu cantitatea normală de bacterii din flora vaginală.

Adesea menționată ca o infecție fungică, candidoza vaginală este o problemă frecvent întâlnită, ce afectează, aproximativ 75% dintre femeile adulte pe parcursul vieții. De exemplu, atunci când bacteriile normale cu rol de protecție sunt anihilate prin administrarea de antibiotice sau de medicamente imunosupresoare, fungii se pot multiplica, invadează țesuturile și cauzează iritația mucoasei vaginului.

"În general femeile care au un sistem imunitar fragil pot dezvolta infecții vaginale fungice mai des, comparativ cu cele care au imunitate normală. Alte condiții care pot predispune la apariția candidozei vaginale sunt: diabetul zaharat, sarcina și utilizarea de contraceptive orale", a precizat Dr. Laura Mustață, medic rezident obstretică ginecologie.

Candidoza vaginală: Tratament

Candidoza vaginală nu este considerată o infecție care se transmite  prin contact sexual, întrucât candida poate fi prezentă în vagin în mod normal. Pe de altă parte este posibil ca bărbații să prezinte o iritație a pielii penisului, după actul sexual cu un partener infectat.

Pentru a trata eficient candidoza vaginală trebuie să mergeți la medicul gineciolog. El va stabili exact ceea ce aveți nevoie pentru a scăpa de această problemă. "Tratamentul candidozei vaginale nu este complicat. Cea mai utilizată este terapia locală vaginală, timp de 3-5 zile pentru infecțiile necomplicate și 7-14 zile în cazul celor complicate, cu simptome severe", potrivit Dr. Laura Mustață, medic rezident obstretică ginecologie.

Totuși cea mai eficientă cale de a scăpa de candidoza vaginală este prevenirea bolii. Trebuie să evitați lenjeria intimă din materiale sintetice și pantalonii strâmți. Încercați pe cât posibil să limitați folosirea deodorantelor intime și a tampoanelor în perioada în care nu aveți nevoie de ele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net