Când nu comunicăm, relaţia este lipsită de singurul mijloc eficient de a rezolva problemele

comunicare.jpg

Când nu comunicăm relaţia este lipsită de singurul mijloc eficient de a rezolva problemele
Când nu comunicăm atât partenerul cât şi relaţia sunt lipsite de singurul mijloc eficient de a rezolva problemele cu care se confruntă
foto: 123RF

Succesul vieţii în doi depinde de felul în care partenerul vibrează şi răspunde la emoţiile celuilalt, dar şi de felul în care partenerii comunică între ei, de calitatea comunicării. Într-un cuplu, nici unul dintre parteneri nu este bun sau rău în totalitate, lucrurile nu sunt doar în alb şi negru iar dacă acest lucru este salutar pentru că astfel ar apărea plictiseala, există şi reversul adică diferenţele pot duce la divergenţe, la neînţelegeri.

Aceste divergenţe pot perturba uneori echilibrul cuplului şi pentru asta este necesar ca fiecare să-şi asume partea de responsabilitate pentru cele petrecute, să încetăm a mai învinui pe celălalt, dar şi să ne protejăm limitele personale astfel încât să avem o relaţie sinceră şi sănătoasă. Ambii parteneri în parte trebuie să aibă grijă de relaţie dar şi de propriile lor nevoi astfel încât să îşi menţină identitatea şi să nu fie produsul a ceea ce doreşte să aibă celălalt. Cheia unei relaţii stabile în cuplu o reprezintă comunicarea. Comunicarea nu înseamnă doar exprimarea unui gând, a unui sentiment sau a spune celuilalt despre noi, înseamnă şi a asculta.

Când nu comunicăm, atât partenerul cât şi relaţia sunt lipsite de singurul mijloc eficient de a rezolva problemele cu care se confruntă, indiferent care ar fi acestea, dar şi de a construi intimitatea pe care şi-o doresc. Comunicarea nu face decât să sporească încrederea în cuplu mârind astfel şansa la o viaţă mai lungă împreună.

Cele mai frecvente probleme în cuplu:

1. Lipsa comunicării
2. Partenerii nu se simt înțeleși
3. Lipsa pasiunii
4. Rutina sau plictiseală în cuplu
5. Dezinteres sau indiferență față de partener
6. Certuri dese pe lucruri importante sau neimportante
7. Activitatea sexuală redusă
8. Probleme financiare
9. Lipsa de respect
10. Neîncrederea

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Lucrul pe care bărbatul din viaţa ta nu vrea să îl ştie.

  Compararea partenerului cu foştii iubiţi din viaţa ta din punct de vedere al abilităţilor sexuale nu poate decât să-ţi dea dureri de cap. De regulă, actualul partener nu vrea să ştie nimic din ce îţi făcea fostul iubit pentru a te satisface, deoarece atunci când veţi fi în pat, în mijlocul acţiunii, acest gând îi va reveni în memorie şi îi va tăia tot cheful. În aceste condiţii, îţi dai seama că, în cazul în care ex-ul tău era un adevărat campion în pat, chiar nu trebuie sa sufli o vorbă, nu?

 • Sexul oral poate fi considerat preludiu

  Una dintre cele mai importante etape a actului sexual, peste care nu trebuie să sari este preludiul. Iar secretul unui preludiu ideal constă în a vorbi deschis cu partenerul, despre ce înţelege fiecare prin preludiu, ce aşteptări are şi ce l-ar ajuta să se simtă cu adevărat satisfăcut. Cunoscând dorinţele şi nevoile intime ale celuilalt, ajungi să preţuieşti preludiul.

 • igiena intima a femeilor

  Pentru a înţelege cât de importantă este igiena intimă a reprezentantelor sexului frumos şi, mai ales, cât de important este ca aceasta să fie făcută corect, trebuie mai întâi să cunoaştem şi să înţelegem corpul femeii şi modul în care acesta funcţionează.

 • Divorţul pare pentru mulţi o decizie înţeleaptă

  Numărul divorţurilor creşte de la an la an iar încrederea în longevitatea relaţiei şi optimismul cu care două persoane decid să se căsătorească au ajuns să fie privite desuet. Nici vorbă de căsniciile sau relaţiile "de-o viaţă".

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1