Când îți exprimi prin atingeri și mângâieri zilnice afecțiunea, devii mai intimă cu iubitul

nuuu.jpg

Când îți exprimi prin atingeri și mângâieri zilnice afecțiunea
Când îți exprimi prin atingeri și mângâieri zilnice afecțiunea, devii mai intim cu partenerul
foto: 123RF

Tu sau partenerul tău aţi putea spune că nu vedeţi rostul gesturilor de tandreţe. Ei bine, aflaţi că prin atingeri comunicaţi diferite emoţii: bucuria, iubirea, recunoştinţa, simpatia, aprecierea, ataşamentul, încredera.

Pe de altă parte, atingerea tandră reglează hormonii stresului și ne ajută să ne relaxăm, mai ales după o perioadă tensionată, și stimulează hormonii iubirii, atașamentului, cum este oxitocina. Ne vom simți mai relaxați și mai iubiți. Când îți exprimi prin atingeri și mângâieri zilnice afecțiunea, devii mai intim cu partenerul, ceea ce înseamnă că ești mai puțin reactiv și depășiți divergențele și conflictele cu mai puține acuze sau injurii unul față de celălalt. Vă răniți mai puțin pentru că vă simțiți mai conectați. Distanța și deconectarea activează frica și neîncrederea ceea ce duce la interpretări și judecăți mai frecvente și conflicte ce rămân cu resentimente.

Specialiştii în terapie de cuplu spun că după un conflict este bine să vă asiguraţi că vă reconectați, prin îmbrățișări, doar așa veți fi prezenți emoțional unul pentru celălalt.  Chiar dacă vă este foarte greu. Însă orgoliu sufocă orice iubire, oricât de frumoasă și profundă este ea.

 

 

 

Loading...

Citește și

 • Doriţi să integraţi sexul oral în viaţa voastră intimă

  Nu cred că există persoană căreia să nu îi placă să i se facă sex oral. Această practică se presupune a fi una dintre cele mai plăcute feluri de manifestare a activităţii sexuale. Totuşi, unele persoane sunt private de această plăcere incredibilă din cauza multor motive. Partenerul lor poate fi timid, educaţia, complexele, dezgustul sau frica că nu ştiu ce trebuie făcut.

 • De ce sexul de împăcare nu este întotdeauna benefic pentru o relaţie

  Atunci când sunteţi implicaţi într-o relaţie serioasă, şansele să vă certaţi sunt destul de mari. De multe ori, toate lacrimile şi ţipetele se transformă cu uşurinţă într-o partidă de sex cel puţin memorabilă. Poate că nu va repara problemele, dar este un mod bun de a vă reaminti că măcar vă potriviţi la ceva.

 • Motivul pentru care conversaţiile sex sunt stânjenitoare în relaţia de cuplu

  Conversaţiile despre sex, de cele mai multe ori, pot fi stânjenitoare în relaţia de cuplu. Din cauza educaţiei primate în familie, cei mai mulţi dintre noi se simt ruşinaţi de faptul că se bucură de sex, cu atât mai mult de discuţiile legate de nevoi şi dorinţe.

 • trebuie să ştie femeile în materie de sex lucruri importante

  Mai sunt lucruri pe care femeile încă nu le ştiu despre sex şi nu pentru că nu ar fi interesaţe, ci pentru că există o reticenţă în abordarea unor astfel de subiecte. În articolul de ma jos, găsiţi o listă cu lucruri pe care reprezentantele sexului frumos ar trebui să le cunoască despre sex, astfel încât să facă faţă mai uşor problemelor care pot să apară în viaţa intimă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1