Calitatea vieţii şi a iubirii dintre parteneri este determinată de intimitate

calitate.jpg

calitatea vietii iubirii parteneri intimitate
Prin intermediul actului sexual noi ne dăruim partenerului de viaţă, iar prin aceasta împărtășim partea cea mai intimă a ființei noastre
foto:123RF

Structura emoțională a unui cuplu se bazează şi pe sexualitate. Atunci când facem dragoste, corpurile noastre găsesc un limbaj comun prin intermediul mângâierilor, al atingerilor şi al senzațiilor deosebit de plăcute pe care le simţim.

De fapt, prin intermediul actului sexual noi ne dăruim partenerului de viaţă, iar prin aceasta împărtășim partea cea mai intimă a ființei noastre. Toate acestea conduc un cuplu iubitor la o stare de armonie şi echilibru care susține fericirea lor pe toate planurile.

În lipsa unei vieți sexuale armonioase, echilibrul cuplului devine precar. Intimitatea şi tandrețea reciprocă dintre doi parteneri îi ajută pe aceștia să se cunoască mai bine, să empatizeze şi să se deschidă unul faţă de celălalt.

 

Loading...

Citește și

 • Lucruri interzise inainte de sex

  Oricât de experimentată ar fi o femeie în ale sexului, poate face mici greşeli înainte de a ajunge în pat cu partenerul. Pentru a te bucura de o partidă de amor ca la carte, încearcă să eviţi lucrurile de mai jos.

 • stimularea anala penetrarea durere sex

  Credinţa generală cum că stimularea anală, în special penetrarea, trebuie să doară, este un mit persistent şi periculos. La fel cum durerea, oriunde în corp, indică faptul că ceva nu merge cum trebuie, la fel stau lucrurile şi în zona anală.

 • interesul pentru sex se diminueaza 50 ani

  De obicei, se discută destul de puţin despre schimbările care intervin în viaţa sexuală odată cu trecerea timpului. Vestea bună este că plăcerea şi interesul pentru sex nu se diminuează cu vârsta. Cele mai multe persoane se bucură de activitatea intimă pe tot parcursul vieţii, iar pentru unii, a doua parte a vieţii înseamnă chiar o eliberare de prejudecăţi.

 • de ce scade apetitul sexual

  Într-o relaţie de lungă durată, scăderea apetitului sexual este un lucru obişnuit de care se plâng ambii parteneri. Nu este nimic ieşit din comun, dacă luăm în considerare faptul că o mare parte dintre cupluri jonglează în fiecare zi cu stresul de la locul de muncă şi responsabilităţile de familie. În articolul de mai jos, descoperiţi şi alţi factori care influenţează libidoul.