Boli cu transmitere sexuală. Întotdeauna există riscuri, chiar şi într-o relaţie stabilă

protec.jpg

Boli cu transmitere sexuală
Oricine are relaţii sexuale se poate infecta cu o boală venerică
foto: 123RF

Chiar dacă sunteţi într-o relaţie stabilă este bine să vă informaţi despre bolile cu transmitere sexuală. În ciuda viziunii ideale asupra sexului cu un singur partener, el nu este sută la sută lipsit de riscuri. Într-adevăr, şansele contractării unor boli cu transmitere sexuală scad considerabil într-o relaţie monogamă, acest lucru nu este garantat. Oricine are relaţii sexuale se poate infecta cu o boală venerică. Ambii parteneri au un trecut, ceea ce înseamnă că este posibil ca la un moment dat să fii contractat o astfel de afecţiune.

De asemenea, este bine de menţionat şi de reţinut că unele dintre bolile cu transmitere sexuală nu prezintă simptome evidente. Unul dintre parteneri poate fi purtător fără să fie conştient de acest lucru. La bărbaţi, aceste afecţiuni sunt greu de intuit, mai ales atunci când nu prezintă niciun simptom. Astfel, afecţiunea poate fi transmisă de la unul la celălalt, cu consecinţe negative pentru sănătatea fiecăruia.

Metoda prin care cei doi parteneri pot fi siguri că nu sunt purtătorii unor afecţiuni cu transmitere sexuală este să apeleze la testele de depistare ale acestor afecţiuni şi să programeze o vizită la medic.

Iată ce trebuie să aveţi în vedere

 • Nu renunţaţi la protecţie, există posibilitatea să regreţi această decizie mai târziu
 • Sexul fără niciun fel de protecţie trebuie făcut doar atunci când ambii parteneri s-au testat pentru bolile cu transmitere sexuală şi au aflat că sunt sănătoşi
 • Chiar dacă sunteti într-o relaţie stabilă, mergeti o dată pe an la un consult
Loading...

Citește și

 • Nevoile sexuale ale femeilor sunt uşor de satisfăcut

  Nevoile sexuale ale femeilor sunt ușor de satisfăcut, asta dacă știi cum este ca persoană și cunoști exact ce-i face plăcere și ce nu. Există nenumărate studii şi păreri avizate despre cât de puţin le cunosc bărbaţii pe femei când vine vorba despre sex. Cei mai mulţi reprezentanţi ai sexului puternic cred că femeile visează să aibă în dormitor adevărate maşini de sex, bărbaţi capabili să le lase fără suflare în timpul unor maratoane sexuale.

 • secretele care îţi consolidează relaţia cu partenerul de viaţă

  Pentru a avea o relaţie de cuplu fericită, compatibilitatea emoţională a partenerilor este primul pas. Când faci toate eforturile pentru a păstra o relaţie, asigură-te mai întâi că relaţia poate funcţiona pe termen lung şi că nu există incompatibilităţi majore între tine şi partener. Iată 4 secrete ca să-ţi consolidezi relaţia, care au fost confirmate de numeroase studii la care au partipat cupluri fericite.

 • Vreţi nopţi fierbinţi în dormitor

  Dorința sexuală intensă și pasiunea sunt ingredientele de care aveţi nevoie în așternuturi. Din păcate, nu întotdeauna partenerii se pot bucura de ele, dar vestea bună este că există stimulente care asigură momente fierbinți în dormitor. În articolul de mai jos, aflaţi care sunt afrodisiacele care merită consumate pentru a vă bucura de partide de sex de neuitat.

 • Iată cum se manifestă persoanele stăpânite de gelozie

  Gelozia este o stare incontrolabilă care vine din adâncul tău şi e cauzată de nesiguranţa în forţele proprii. Când e nemotivată, poate trezi în partenerul acuzat un sentiment de revoltă. Viața alături de o persoană geloasă nu este deloc simplă. Nu te vei simți în largul tău, vei fi permanent sub supraveghere, deseori intimitatea nu îți va fi respectată și va trebui să dai explicații sau socoteală pentru fiecare acțiune a ta care li se pare „suspectă'.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1