Boli cu transmitere sexuală. Află care sunt cele mai întâlnite!

boli.jpg

boli cu transmitere sexuala
Cea mai sigură metodă de a preveni contractarea unei boli cu transmitere sexuală este folosirea prezervativului
foto: 123RF

De cele mai multe ori viaţa intimă vine la pachet cu anumite boli cu transmitere sexuală. Aceste infecţii pot apărea chiar şi în cazul cuplurilor stabile, creând probleme dacă nu sunt depistate şi tratate corespunzător şi la timp. Aflaţi care sunt cele mai cunoscute, dar şi cele mai întâlnite boli cu transmitere sexuală.

Chlamydia

Este una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală. Cauzată de bacteria Chlamydia Trachomatis, aceasta este o infecţie la nivel genital ce poate fi tratată cu antibiotice. Poate conduce la dureri abdominale şi infertilitate, dacă nu este tratată şi se poate extinde şi la celelalte organe din zona pelviană. Partenerul sexual trebuie să se trateze pentru ca vindecarea să fie completă. Printre simptomele acestei infecţii se numără: scurgeri vaginale, arsuri în timpul urinării, menstruaţia neregulată şi dureri în timpul actului sexual.

Herpesul genital

Este o infecţie provocată de virusul Herpex Simplex, care nu conduce la dureri în zona pelviană sau la infertilitate, dar dă naştere unor leziuni destul de sâcâitoare în zona genitală. Nu există un tratament care să ducă la vindecarea completă, persoana infestată este purtătoare a acestui virus pentru întreaga viaţă. Din cauza unor factori declanşatori(stres, imunitate scăzută, expunerea prelungită la soare), infecţia se manifestă la nivelul zonei intime prin apariţia unor vezicule dureroase pline cu un lichid incolor care se sparg şi se usucă după câteva zile. Este bine să evitaţi contactul sexual în timpul erupţiei.

Gonoreea

Este o altă afecțiune care se transmite prin contact sexual. Femeile afectate suferă din cauza secreţiilor vaginale anormale, a mâncărimilor dar și a durerilor pelvine. Totodată, pot apărea sângerări între menstruații, iar actul intim poate fi dureros. Cea mai sigură metodă de a preveni contractarea unei boli cu transmitere sexuală este folosirea prezervativului.

Loading...

Citește și

 • De ce femeile griji prima partidă de sex

  Întotdeauna prima noapte de amor cu un bărbat pe care îl cunosc de puţin timp creează femeilor multe emoţii şi temeri. Faptul că nu ştiu exact la ce să se aştepte, dar şi gândul că nu se vor ridica fizic la nivelul aşteptărilor lui le poate provoca o mulţime de frământări. Iată de ce se tem femeile cel mai mult atunci când fac dragoste cu noul partener.

 • Semnele dau înţeles el nu mai este potrivit pentru tine

  În momentul în care nu mai simţi nevoia ca partenerul de viaţă să îţi fie prea des în preajmă, iar atunci când te afli în prezenţa lui, lucrurile sunt tensionate, apar certuri şi vă simţiţi nemulţumiţi şi constaţi că eşti mult mai fericită fără el, înseamnă că lucrurile nu mai funcţionează aşa cum trebuie în relaţie.

 • libido scazut ambii parteneri

  Scăderea apetitului sexual în relaţiile de lungă durată este un lucru obişnuit de care se plâng ambii parteneri. Nu este nimic ieşit din comun, dacă luăm în considerare faptul că o mare parte dintre cupluri jonglează în fiecare zi cu stresul de la locul de muncă şi responsabilităţile de familie. În articolul de mai jos, descoperiţi câteva cauze ale unui libido scăzut.

 • alimente afrodisiace

  Chiar dacă activitatea intimă reprezintă o parte importantă în viaţa oricărui cuplu totuşi, când o relaţie, care se vrea a fi serioasă, ajunge să fie bazată doar pe sex sunt şanse ca viitorul ei să nu mai existe.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1