Bărbații și femeile pot fi prieteni platonici?

save.jpg

Bărbații și femeile pot fi prieteni platonici
Cele mai multe prietenii platonice funcționează foarte bine și rămân în limitele prieteniei adevărate
foto: 123RF

Bărbații și femeile pot fi prieteni platonici? În ciuda comediilor romantice care arată că un prieten se îndrăgostește de celălalt, cele mai multe prietenii platonice funcționează foarte bine și rămân în limitele prieteniei adevărate.

Dacă unul dintre parteneri nu a avut niciodată prietenii platonice cu sexul opus, dacă toate relaţiile sale de până atunci au implicat o componentă sexuală, probabil că îi va fi foarte greu să accepte că acest tip de relaţii există. Desigur, cei cu un istoric de prietenii cu sexul opus privesc acest lucru ca fiind normal şi suferă dacă partenerul sau partenera se opune.

Prieteniile platonice cu sexul opus pot afecta relaţia actuală?

De multe ori, relaţiile de prietenie sunt mai stabile şi de mai lungă durată decât relaţiile de cuplu şi multora le vine foarte greu să renunţe la prietenii importante şi prieteni care au fost acolo pentru ei în momentele dificile, chiar de-a lungul multor relaţii. Ca şi în prietenie, în relaţiile de cuplu comunicarea şi încrederea în partener sunt cruciale. Cele două tipuri de relaţii sunt diferite şi, ca atare, nu pot fi comparate, dar este important ca ambii parteneri din cuplu să înţeleagă acest aspect.

De obicei, nesiguranţele personale pot naşte sentimente de gelozie şi e necesar ca partenerii cuplului să discute aceste aspect. Pot să realizeze că pentru cel care este forţat să renunţe la o relaţie importantă de prietenie, asta înseamnă frustrare şi pierderea unui suport emoţional important, iar renunţările duc, în timp, chiar la erodarea relaţiei de cuplu şi la acumularea de tensiuni.

 

Loading...

Citește și

 • Vrei să treci mai uşor peste o despărţire

  Despărţirea de persoana iubită provoacă o suferinţă foarte mare. Cu toții am trecut printr-o asemenea situaţie dificilă la un moment dat în viață. În articolul de mai jos, află cum ai putea să treci mai uşor peste o despărțire dureroasă.

 • Secretul trăiniciei unei relații de cuplu

  O relaţie sănătoasă, trainică, nu înseamnă o relaţie perfectă, fără conflicte, în care partenerii sunt mereu de acord și fac multe compromisuri. În realitate cei cu legături durabile și fericite nu îşi rezolvă toate problemele. Acestea nu dispar niciodată de tot. Iar iertarea este necesară dacă vrei ca relaţia să fie una sănătoasă în care amândoi să fiți fericiți.

 • Infecţia sexuală extrem de periculoasă pentru ambele sexe

  O cauză importantă a infertilităţii, dar despre care nu auzi vorbindu-se foarte frecvent, este reprezentată de boli cu transmitere sexuală. Desigur, te vei gândi că nu este cazul tău, că eşti într-o relaţie monogamă şi încerci de ceva timp să râmâi însărcinată. Nu este chiar aşa. Există boli cu transmitere sexuală care evoluează silenţios şi care au efecte negative atât asupra fertilităţii feminine, cât şi celei masculine, după ani şi ani.

 • Semnalul care ar trebui să ne atragă atenţia asupra relaţiei

  O relaţie de cuplu înseamnă două persoane care ar trebui şă crească şi să treacă prin schimbări împreună. Astfel, nu numai cei doi parteneri vor avea de câştigat, ci şi relaţia lor. De regulă, maturizarea şi schimbarea au loc numai dacă există înţelegere, comunicare şi transparenţă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1