Atitudinea care prevesteşte declinul activităţii intime în cuplu. Relaţia se poate destrăma

dec.jpg

Atitudinea care prevesteşte declinul acţivităţii intime în cuplu
Când vorbim despre femei plictisite în pat, imediat ne întrebăm: a cui este vina?
foto: 123RF

Atunci când vorbim de femei care nu mai au chef de sex, plictisite în pat, imediat ne întrebăm: a cui este vina? Însă, în realitate, nu putem vorbi de vină, ci de responsabilitate.În momentul în care ne confruntăm cu această situaţie, responsabilitatea este a ambilor parteneri.

În ceea ce îi priveşte pe bărbaţi, sexul şi obţinerea orgasmului sunt mai mult decât fireşti, cumva automatisme, încât unuia îi vine greu să creadă că lucrurile se petrec diferit pentru parteneră pe care, prin urmare, nici nu au înţeles-o şi nici nu au ajutat-o.

În timp, femeia, satisfăcută parţial sau deloc, îşi va pierde interesul sau dorinţa, cu toate că orgasmul şi plăcerea sexuală sunt o necesitate fiziologică şi psihică. Raporturile sexuale sunt, de multe ori, la nivel inconştient, câmpul unei bătălii pentru putere. A-i recunoaşte femeii dreptul la plăcere, la orgasm, la activitatea sexuală, înseamnă a recunoaşte egalitatea între sexe,

Câţi bărbaţi sunt pregătiţi să accepte cu adevărat acest lucru? Câţi bărbaţi îşi privesc partenera ca pe un bun sexual, care trebuie să îşi facă „datoria”? Odată demarat acest raport de obligativitate, transmis nu doar prin vorbe, ci şi prin atitudine, începe declinul vieţii sexuale.

Scânteia îşi pierde din strălucire, misterul, pasiunea, dăruirea şi dragostea sunt transformate în obligaţie, datorie şi, mai apoi, în corvoadă. Când partenerul nu are inteligenţa emoţională prea bine educată, problemele se agravează. Încep reproşurile, certurile şi acuzaţiile pe acest subiect, iar relaţia se poate destrăma.

 

Loading...

Citește și

 • sex manifesti excitatie

  Multe cupluri nu vorbesc când fac sex. Dacă şi voi sunteţi aşa, asta se întâmplă poate pentru că aveţi impresia că dacă vorbiţi se duce”magia”. De fapt, sexul poate fi mult mai senzual când gemeţi şi mormăiţi, dar mai ales când vorbiţi.

 • Femeile nevoie de implicare emoţională partide de sex interminabile

  Există o idee greşit înţeleasă de mulţi bărbaţi, conform căreia femeile visează să aibă în dormitor adevărate maşini de sex, parteneri capabili să le lase fără suflare în timpul unor maratoane sexuale.

 • Dorinţa libertatea de a ne destăinui extrem de importante cuplu

  La începutul oricărei relaţii, avem o plăcere deosebită să povestim bărbatului din viaţa noastră tot felul de lucruri, dar şi să ascultăm poveştile lui. Sunt descoperiri pe care le facem despre acesta, simţim dorinţa de a-l cunoaşte mai bine, de a ne primi în intimitatea lui şi de a se simţi în largul său să se destăinuie.

 • De ce minciuna nu trebuie să îşi facă loc în viaţa intimă

  Să minţi nu este o idee bună, mai ales când vine vorba de viaţa voastră sexuală. Dacă te prefaci că eşti mulţumită de activitatea voastră intimă din dormitor, te gândeşti probabil că în acest mod nu îi vei răni sentimentele partenerului de viaţă, dar de fapt chiar asta faci. Îl îndepărtezi prin minciună şi de cele mai multe ori îşi dă şi el seama că ceva nu este în regulă.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1