Aşa treci mai uşor peste momentele tensionate din relaţie! Evită să faci reproșuri!

mome.jpg

Aşa treci mai uşor peste momentele tensionate din relaţie
Evită să faci reproșuri și să îți verși frustrările, doar pentru că ești supărată
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Este firesc ca partenerii de cuplu să aibă păreri diferite şi să discute despre ele, uneori chiar mai aprins. Însă, încearcă să nu te mai lași doborâtă de orice detaliu minor, pentru că mintea ta va fi acaparată de tot felul de gânduri negative, care nu îți vor permite să te detașezi și să depășești momentul.

Soluțiile pentru rezolvarea unor neînțelegeri se găsesc împreună. Asigură-te că ești suficient de comunicativă cu partenerul tău și că el se poate baza pe cooperarea ta de fiecare dată când simte nevoia. Orice moment de nesiguranță sau nesinceritate poate declanșa o ceartă care să evolueze.

Sentimente ca vinovăția sau furia ies ușor la iveală, chiar dacă motivele nu sunt neapărat întemeiate. Evită să faci reproșuri și să îți verși frustrările, doar pentru că ești supărată. Gândește-te că acest comportament poate dăuna relației, iar cearta trebuie să fie o lecție pentru amândoi și să se încheie cu o împăcare.

Nu în ultimul rând, într-o relație este important ca fiecare să își recunoască vina. Această atitudine denotă maturitate și responsabilitate. În cazul în care ai greșit cu ceva, dar refuzi să îți asumi, partenerul își poate pierde răbdarea; astfel se poate declanșa un conflict pe care l-ai fi putut evita. Totodată, nu începe să împarți vina în stânga și în dreapta, pentru că nu vei rezolva nimic.

Conștientizează consecințele și încearcă să faci tot ce poți pentru a le repara. Nu te folosi de ceartă doar pentru a-l răni pe cel de lângă tine, ci privește-o ca pe o ocazie în care puteți să lămuriți câteva aspecte care vă deranjează. Scopul este să creșteți împreună și să vă dezvoltați relația cu fiecare zi ce trece.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Cum întreţii viu romantismul relaţia cuplu

  Dacă monotonia s-a instalat deja în relația ta, nu mai e de mirare că și romantismul s-a dus. Ce poţi să faci în această situaţie? Încearcă să-l recucerești cu o ținută nouă, cu o schimbare care să-i atragă atenția și care să reaprindă pasiunea între voi. Până la urmă, să întreții viu romantismul este o provocare pentru orice cuplu.

 • nu trebuie stai lângă bărbat care nu îţi împărtăşeşte sentimentele

  Cuplurile care reușesc să își găsească echilibrul se bucură de o relație puternică și sănătoasă. Totuși, aceste cazuri sunt mai rare, iar unii au parte de despărțiri care lasă urme adânci și din care nu rămân cu nimic.

 • Atitudinea sperie pe bărbaţi la partenerele lor şi îi pun pe fugă

  Majoritatea reprezentantelor sexului frumos, în momentul în care întâlnesc un bărbat pe gustul lor, se entuziasmează foarte tare şi se comportă ca atare, dându-i acestuia foarte multă atenţie. Astfel, ele nu ezită să îl caute destul de des, prin sms-uri, telefoane sau pe tot felul de site-uri de socializare.

 • Sexul anal la începutul vieţii sexuale

  În primul rând, este bine să aveţi în vedere că sexul anal nu trebuie practicat la începutul vieţii sexuale. Totuşi, dacă vreţi să aveţi şi o astfel de experienţă, este mult mai bine să ştiţi anatomie, să aveţi cunoştinţe solide despre "a face sex" şi să vă cunoaşteţi destul de bine partenerul. Fără toate aceste informaţii, sexul anal nu poate să însemne decât probleme şi durere, însoţite de traume ale zonei anale şi disconfort psihic.