Aroganța, o trăsătură de comportament ce relevă obrăznicie. Iată de ce trebuie să evitaţi persoanele arogante

arofa.jpeg

Aroganța, o trăsătură de comportament ce relevă obrăznicie
Fiecare dintre noi, cel puțin o dată în viață, a întânit sau a avut o relaţie cu o persoană arogantă
foto: shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Aroganța este o trăsătură de comportament ce relevă impertinență, obrăznicie, înfumurare, sfidare. Fiecare dintre noi, cel puțin o dată în viață, a întânit sau a avut o relaţie cu o persoană arogantă care se credea mai presus decât toți, care avea impresia că deţine întotdeauna adevărul, care epata. Să recunoaștem, cu genul acesta de persoane nu poţi să ai o relaţie pe termen lung. Astfel de oameni te pot face să te simți lipsit de valoare.

O relație poate dura dacă are loc între persoane care au un nivel crescut al stimei de sine. Astfel de persoane relaționează și comunică mai ușor, se simt mereu în largul lor, nu se jenează să facă dezvăluiri despre ele. Desigur, este o deosebire între stima de sine și aroganță.

Un om arogant va ține pe ceilalți oameni cumva la distanță, iar în ceea ce privește persoana dragă, chiar și față de ea se va simți superior. Acest lucru va duce treptat la distrugerea relației. Atracția reciprocă dintre ei este redusă mult de această atitudine arogantă. Comportamentul unui om arogant nu face decât să îndepărteze oamenii și să strice relațiile.

Iată de ce trebuie evitate persoanele arogante

O persoană arogantă se crede superioară celorlalţi, îi subestimează şi nu va evita să arate într-o manieră obraznică acest lucru, este tupeistă, are o conduită agresivă, nu acceptă să i se spună că a greşit, are o mentalitate rigidă, acţiunile lor sunt sfidătoare şi impertinente, nu ţin seama de sentimentele celorlalţi. Aroganţa implică dorinţa de a domina, dar şi un fel de încredere excesivă în propriile abilităţi de a câştiga în mai toate circumstanţele fără să ţină seama de consecinţe. Nimănui nu îi place să fie în preajma unei persoane arogante. Prin comportamentul lor, lasă impresia că nu au nevoie de nimeni.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5