Anxietatea de performanţă, cea mai frecventă cauză a disfuncţiei erectile

anxiet.jpg

Anxietatea de performanţă, cea mai frecventă cauză a disfuncţiei erectile
Din ce în ce mai mulţi bărbaţi suferă de anxietate de performanţă sexuală
foto: 123RF

Această anxietate, frica de a eşua în a atinge anumite performanţe în cadrul contactului sexual apare în condiţiile unor preocupări exagerate legate de performanţa sexuală şi de satisfacerea partenerei în timpul actului sexual. Concentrarea este direcţionată către obiectivele performanţei sexuale (durată, diferite poziţii “acrobatice”) în detrimentul plăcerii şi satisfacţiei sexuale.

Din ce în ce mai mulţi bărbaţi suferă de anxietate de performanţă sexuală. Ei se tem că nu sunt capabili să-şi satisfacă pe deplin partenera în timpul partidelor de sex. Anxietatea sexuală de performanţă poate diminua dorinţa de a avea contact intim.

Această problemă este specifică bărbaţilor, provenind dintr-o tensiune psihică privind randamentul sexual în pat. Un bărbat complexat de propria virilitate, care se simte supus unei presiuni de a performa impecabil între aşternuturi, devine mai puţin dornic de intimitate şi mai predispus stărilor de apatie, care se manifestă prin senzaţii de oboseală cu care de cele mai multe ori justifică de regulă amânarea partidelor intime.

Soluţia, în acest caz, este punerea unui accent mai mare asupra intimităţii şi gesturilor romantice, decât asupra actului intim propriu-zis. Îmbrăţişările, mângăierile şi alte gesturi tandre stimulează apropierea între parteneri şi ajută la relaxarea psihicului, un pas important în contracararea efectelor produse de presiunea performanţei.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1