Aflaţi câteva lucruri interesante despre durata unui act sexual!

da.jpg

lucruri interesante despre durata unui act sexual
Ceea ce contează cu adevărat în timpul actului sexual este plăcerea pe care o simt partenerii și nu trebuie să vă raportați la cifre
foto: 123RF

Mereu au existat discuţii legate de timpul care trebuie acordat unei partide de sex pentru ca ambii parteneri să fie satisfăcuţi pe deplin. Însă durata normală a unui act intim depinde în mare măsură de fiecare cuplu în parte.

Fără nici un fel de îndoială durata medie a unei partide de sex diferă de la o persoană la alta, depinde de compatibilitatea sexuală a cuplului şi se modifică în timp chiar în cadrul aceluiaşi cuplu în funcţie de etapele de evoluţie ale relaţiei, de vârsta iubitului, de durata relaţiei, de disponibilitatea partenerilor. Durata medie a unei partide de sex variază și în funcţie de ce simt partenerii de cuplu în momentul respectiv, fiecare tip de sex are farmecul lui şi nu trebuie catalogat în funcţie de această măsurătoare temporală.

Nu vă raportaţi la o cifră

Este evident că ceea ce contează cu adevărat în timpul actului sexual este plăcerea pe care o simt partenerii și nu trebuie să vă raportați la cifre. Nu trebuie să preocupe pe nimeni care este durata unei partide de sex, ci să vă bucurați cât mai mult de senzațiile trăite în dormitor alături de persoana iubită.

Nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare pentru nimeni

Probabil că de foarte multe ori, de-a lungul timpului, ați auzit expresia „am făcut sex toată noaptea cu iubita mea”, dar ăsta nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare pentru nimeni fiindcă penetrarea propriu-zisă nu a avut loc până dimineaţa (dacă partenerii într-adevăr au stat treji până în zori). Trebuie luat în considerare faptul că în acest timp au avut loc diferite etape cum ar fi preludiul, jocurile sexuale şi diverse tipuri de sex, anal, vaginal şi oral.

Părerea specialiștilor

Contrar părerilor multora, nu ai nevoie de o noapte întreagă de sex pentru a te bucura de satisfacţia sexuală. Cercetătorii americani de la „Society for Sex Therapy and Research” au ajuns la concluzia că durata ideală a unui act sexual reuşit este între 3 şi 13 minute. Astfel, durata medie a unei partide de sex este undeva la mijloc, adică în jur de 7 minute.

Loading...
 
 

Citește și

 • Principalul motiv partenerii de viaţă înşală lipseşte

  Multe cupluri trăiesc cu impresia că pasiunea se pierde în timp, acoperită de rutină şi obişnuinţă şi nu mai poţi face absolut nimic pentru a o readuce înapoi. Este o concepţie total greşită şi este principalul motiv pentru care partenerii de viaţă înşală. Iar dacă nu fac acest lucru trăiesc ani mulţi nefericiţi, într-o monotonie insuportabilă, care îi stoarce de pofta de viaţă, de creativitate, de vitalitate, de entuziasm. Aşadar, oamenii sunt capabili de acte nebuneşti pentru un strop de pasiune.

 • lucru niciun bărbat ceară femeii pe care o iubeşte

  Atunci când un bărbat se îndrăgosteşte şi te alege să-i fii alături, va trebui să te accepte exact așa cum ești fără să încerce să schimbe ceva la tine.

 • ce sperie mai mult bărbat timpul partide de sex

  Chiar dacă vor să pară “armăsari”, bărbaţii se confruntă aproximativ cu aceleaşi temeri şi probleme ca şi femeile, când vine vorba de intimitatea în cuplu. Din dorinţa de a oferi cât mai multă plăcere partenerelor, reprezentanţii sexului puternic se pot inhiba şi pot să aibă probleme în a se excita şi a performa corespunzător între cearceafuri. Află ce îl sperie cel mai mult pe un bărbat în timpul unei partide de sex.

 • Sfaturi de igienă intimă corectă la bărbaţi

  Câteodată, să păstrezi curăţenia şi sănătatea zonei genitale e mai complicat decât pare. Iar igiena intimă după sex ar trebui să fie la fel ca spălatul pe dinţi în fiecare dimineaţă. Cu alte cuvinte, nu ar trebui să sari peste acest pas dacă vrei să fii ferit de tot felul de infecţii.