Află cu ce să nu te speli în zona intimă, dacă vrei să te fereşti de infecţii şi iritaţii

igiena.jpg

Află speli zona intimă vrei să te fereşti de infecţii şi iritaţii
Zona intimă este o parte foarte sensibilă a corpului, iar orice substanță chimică sau cu un ph foarte diferit de cel al pielii tale te poate îmbolnăvi
foto: 123RF

Igiena intimă este extrem de importantă, îţi permite să te simţi proaspătă, atractivă şi mult mai relaxată în relaţiile intime. Mai mult decât atât, o igienă corespunzătoare în zona intimă te va ţine departe de boli şi infecţii.

Zona intimă este o parte foarte sensibilă a corpului tău, iar orice substanță chimică sau cu un ph foarte diferit de cel al pielii tale te poate îmbolnăvi. În articolul de mai jos, află cu ce să nu te speli în zona intimă, dacă vrei să te fereşti de infecţii şi iritaţii.

Gel de duș obișnuit

Orice săpun și gel de duș din comerț nu face decât să perturbe flora microbiană sănătoasă din zona intimă. Cu alte cuvinte, bacteriile bune care locuiesc în vagin sunt înlăturate sau distruse de chimicalele și ph-ul acid al gelulilor, deschizând calea pentru candidoze și alte infecții.

Săpunuri antibacteriene

Ca și în cazul gelurilor de duș, ideea că spălăturile vaginale cu săpun antibacterian înlătură o infecție este total greșită. Ba mai mult, cu cât substanța folosită pentru așa zisa dezinfectare a zonei intime este mai agresivă (oțet, bicarbonat, iod, betadină, săpun cu sulf, geluri antibacteriene, etc), cu atât ucide mai multe bacterii bune și ajută infecțiile să se împrăștie, să se agraveze și să dezvolte rezistență la tratamentele prescrise de doctori.
 

 

Loading...

Citește și

 • Obiectul banal care transformă total partida de sex

  Scaunul este un accesoriu erotic practic, cu care vă puteţi schimba din temelii viaţa sexuală. Vă pune la dispoziţie o gamă largă de poziţii sexuale pe care ori nu aţi avut cum să le încercaţi în pat, ori vi s-a părut prea complicat.

 • Imaginea eronată despre propriul corp afecta femeilor viata sexuala

  Cele mai multe reprezentante ale sexului frumos trăiesc cu frustrarea kilogramelor în plus şi acest lucru le face să se închidă în ele şi să refuze orice fel de contact sexual. Din păcate, multe dintre femei cred că imaginea pe care canalele media ne-o oferă, legată de idealul feminin, este cea corectă.

 • Ce faci când observi că partenera s-a plictisit de relaţia voastră

  Simţi că partenera s-a plictisit de relaţia voastră? Psihologii spun că nu este cazul să te îngrijoreze prea tare acest lucru. Pur şi simplu este cazul să mai ieşiţi din zona voastră de confort.

 • Modalitatea poţi aborda firesc o discutie despre sex cu partenerul tau

  Conversaţiile despre sex reprezintă o modalitate puternică de a spori intimitatea în cuplu şi gradul de conexiune. Totuşi, pentru cei mai mulţi, nu e uşor deloc să înceapă o discuţie despre sex cu partenerul, mai ales dacă au o groază de temeri, îndoieli şi prejudecăţi de înfruntat. Iată cum puteţi aborda firesc o discuţie despre sex cu iubitul.