Află cât de importante sunt primele experienţe sexuale!

prima.jpg

Află cât de importante sunt primele experienţe sexuale
Primele experienţe sexuale au o mare importanţă pentru modul în care va evolua propria psihosexualitate
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Primele experienţe sexuale au o mare importanţă pentru modul în care va evolua propria psihosexualitate. Aşadar, intervalul 14-19 ani reprezintă etapa explorării şi a manifestării atracţiei sexuale, perioadă ce poate fi numită perioada furtunoasă a vieţii sexuale întrucât pe parcursul acestor ani apar atât schimbări fizice, cât şi psihice, atât la adolescenţi, cât şi la adolescente.

Specialiştii au concluzionat că 17 ani este vârsta medie la care are loc debutul activităţii sexuale, potrivit un studiu internaţional. Astfel încât dacă ţi-ai început activitatea intimă pe la 17-18 ani, la 25 poţi spune că eşti deja o persoană cu experienţă sexuală fiindcă psihosexualitatea îţi este formată, iar propriile nevoi sexuale nu mai reprezintă un mister de nedezlegat.

La 25 de ani deja timiditatea şi stângăciile sunt de domeniul trecutului întrucât sexualitatea tinde să ajungă rapid spre succes. Deja ştii că amânarea ejaculării creşte plăcerea finală.

 

Loading...

Citește și

 • unul devidente semne nu te mai iubeşte

  La începutul relaţiei, el părea tot ce ţi-ai dorit în materie de sex. Ar fi fost în stare să nu doarmă două nopţi doar pentru a te face fericită, să te sărute şi să te mângâie până în zori. Acum, partidele de amor sunt tot mai scurte şi mai greu de obţinut, iar el pare să nu ia niciodată iniţiativa.

 • Masturbarea între tabu şi beneficii

  Foarte multe mituri circulă şi în ziua de astăzi despre masturbare. Este încă un subiect cu care nu ne simţim deloc confortabil şi pe care îl discutăm, dacă avem curaj, cu voce joasă şi ruşinaţi. Cu toate acestea studiile medicale încearcă să ne convingă că nu este cel mai rău lucru de pe lume, ba dimpotrivă.

 • dai seama relaţia nu va funcţiona termen lung

  Atunci când într-o relaţie doar unul cedează, iar celălalt are întotdeauna dreptate, sau în cele mai multe situaţii, câştig de cauză, vorbim despre un raport inechitabil între parteneri, tresătură ce nu are nimic în comun cu fericirea în relaţie.

 • Cum refuzi avansurile bărbat fii diplomat

  Cum să spui nu unui bărbat care nu înţelege din atitudinea ta că nu îl placi? Ei bine, insistenţa lui poate fi prevenită cu un răspuns clar, prompt şi categoric de la început.