Află care sunt cele mai cunoscute cauze care pot favoriza uscăcinea vaginală

uscaciune.jpg

cauze care pot favoriza uscăcinea vaginala
Uscăciunea vaginală netratată poate avea un impact major asupra vieţii sexuale a unei femei
foto: 123RF

Uscăciunea vaginală este o afecțiune iritantă, atât fizic, cât și emoțional. Netratată, poate avea un impact major asupra vieţii sexuale a unei femei, ceea ce poate provoca neplăceri în relaţiile intime cu partenerul.

In ciuda numarului mare de reprezentante ale sexului frumos care se confruntă cu acest disconfort, foarte putine dintre ele au curajul sa discute cu medicul lor sau cu iubiţii despre această problemă. Află care sunt cauzele care pot favoriza uscăciunea vaginală.

Preludiu scurt

În unele situaţii, vaginul uscat este o consecinţă a disfuncţiilor sexuale ale partenerului. Dacă acesta suferă de ejaculare precoce, e posibil ca preludiul să fie mult prea scurt, iar vaginul să nu aibă timp suficient pentru a se lubrifia.

Modificările hormonale

Uscăciunea vaginală afectează o femeie din şase. Acest simptom este frecvent la menopauză, deşi poate apărea la orice vârstă. În cele mai multe situaţii, atrofia vaginală are cauze hormonale: la menopauză (din cauza scăderii nivelului de estrogen), în perioada alăptării, a sarcinii (mai ales în primul trimestru) sau în diverse afecţiuni ale ovarelor.

Stilul de viaţă nesănătos

Poate produce uscăciune vaginală şi unele infecţii locale. Stresul, oboseala sau igiena intimă excesivă sunt alţi factori declanşatori ai acestei probleme. Dacă fumezi sau consumi frecvent alcool, poţi avea, de asemenea, atrofie vaginală.

 

Loading...

Citește și

 • Orgasmul vulvo – vaginal

  Este posibil să nu fi auzit pană acum de acest tip de orgasm, asta pentru că nu i s-a acordat atenţia cuvenită. Orgasmul vulvo- vaginal este uşor de atins, fie prin penetrare, fie prin stimulare orală sau manuală.

 • Ce fel de femeie apreciază barbatul în pat

  Un bărbat apreciază o femeie cu imaginaţie şi care vrea să pună în aplicare tot ce îi trece lui prin cap. Cu alte cuvinte, dacă îi îndeplineşti fanteziile, eşti femeia visurilor lui. În acelaşi timp, vrea ca şi tu să ai preferinţe în pat şi scenarii după care să tânjeşti. Aşa că pune-l pe jar cu momente spontane, inedite şi care să vă satisfacă pe amândoi.

 • fantezii sexuale ale femeilor şi bărbaţilor

  Partida de sex perfectă este una dintre cele mai populare fantezii ale femeilor şi bărbaţilor. Aceasta implică episoade de sex pasional cu o persoană atrăgătoare, care este dispusă să facă orice.

 • se comporta un barbat care nu mai este interesat de tine

  Atunci când există sentimente de iubire între o femeie şi un bărbat şi sunt pe aceeaşi lungime de undă, vor putea trece peste orice obstacol oricât de greu ar fi. Atunci când unul dintre ei își pierde interesul și nu mai are nicio motivație să lupte pentru relație, este clar că deznodământul nu va fi unul pozitiv.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1