Afecţiunea faţă de partener, esenţială într-o relaţie de cuplu sănătoasă

30.jpg

Afecțiunea față de partener esenţială într-o relaţia de cuplu sanatoasa
Relațiile sănătoase sunt caracterizate de afecțiune
foto: shutterstock

Relațiile sănătoase sunt caracterizate de afecțiune. Afecțiunea față de partener este esenţială în relaţia de cuplu. Studiile au arătat că pasiunea care marchează începutul unei relații de cuplu tinde să se diminueze în timp, dar asta nu înseamnă că dispar afecțiunea, confortul și tandreţea.

Iubirea pasională are loc de obicei în debutul unei relații și este caracterizată de dorință intensă, emoții puternice și nevoia apropierii fizice. Această iubire pasională se transformă ulterior în tandrețe, încredere, intimitate și angajament. În relațiile de cuplu sănătoase senzația de intimitate profundă ia locul pasiunii.

Totuși este important să reţineţi că nevoile fizice sunt diferite pentru fiecare persoană în parte. Nu există un nivel corect de afecțiune sau apropiere. Cheia unei relații sănătoase stă în satisfacția pe care fiecare dintre parteneri o are cu privire la nivelul de afecțiune din relație și cu felurile diferite în care această afecțiune se manifestă.

Petrecerea timpului cu persoana iubită, implicarea în anumite activităţi, având dorinţa comună de a comunica afecţiunea, este esenţială într-o relaţie sănătoasă Nu este importantă activitatea, ci motivaţia în ceea ce faceţi.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Într-o relaţie fericită trebuie să existe comunicare sexuală

  Succesul unei relații depinde de foarte multe lucruri, însă comunicarea poate fi încadrată printre cele mai importante aspecte care ajută o relație să fie fericită şi să meargă mai departe.

 • Bărbatul pe care tocmai l-ai cunoscut face aceste lucruri

  Toată lumea are nevoie de validare şi oricui îi place să audă că este iubit, inteligent, dorit, frumos, dar dacă nevoia unei persoane de validare depăşeşte nevoile obişnuite înseamnă că este nesigură pe ea. Unii bărbaţi, din nesiguranţă, au nevoie să fie validaţi de cât mai multe reprezentante ale sexului frumos. Un bărbat care are mereu nevoie de validare nu gaseşte nimic din ceea ce caută langă o singură femeie. În articolul de mai jos, află cum poţi să-ţi dai seama că ai de-a face cu un asemenea tip şi de ce nu trebuie să îţi pierzi timpul cu el.

 • Creier

  Deşi multe persoane cred că organele sexuale sunt doar cele reproductive, cel mai sexual organ este creierul. Pe el trebuie să-l trezim, să-l excităm. Şi nu vorbim aici de jucării sexuale, ci de noutate. Creierul nostru vrea noutate pentru a fi mereu şi mereu curios. Dacă în dormitor ne prezentăm tot timpul cu acelaşi „repertoriu“, e ca şi cum am da în fiecare zi partenerului nostru aceeaşi mancare.

 • Femeile da, caută bărbaţi maturi

  Poate nu ne place să recunoaştem, dar toate avem o listă secretă de trăsături pe care sperăm să le găsim la bărbatul alături de care vrem să convieţuim. O femeie pentru a se simţi confortabil şi împlinită într-o relaţie are nevoie de un partener matur, demn de încredere și stabil din punct de vedere emoţional.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1