În afara plăcerii fizice, orgasmul are şi o serie de beneficii pentru starea de sănătate. Iată care sunt

orda.jpg

În afara plăcerii fizice orgasmul are şi o serie de beneficii pentru starea de sănătate
Orgasmul nu este doar cea mai intensă şi mai plăcută experienţă umană, ci şi un mod de a ne menţine şi a ne îmbunătăţi sănătatea
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

În afara plăcerii fizice, se pare că un orgasm are și o serie de beneficii pentru starea de sănătate, despre care majoritatea dintre noi nu știam. Aşadar, orgasmul nu este doar cea mai intensă şi mai plăcută experienţă umană, ci şi un mod de a ne menţine şi a ne îmbunătăţi sănătatea.

Cercetătorii citează nenumărate beneficii pe care le avem în timpul stărilor de orgasm: de la părul strălucitor şi pielea radioasă până la îmbunătăţirea activităţii cardiovasculare şi a circulaţiei. Şi chiar mai mult de atât, trăind în mod regulat stări de orgasm, ne îmbunătăţim sistemul imunitar, forţa şi flexibilitatea.

Un orgasm care durează câteva minute, prin intermediul substanţelor chimice pe care această stare le eliberează, poate vindeca anxietatea, depresia şi alte afectiuni grave. În timpul orgasmului se secretă numeroşi hormoni şi neurotransmiţători: serotonină, oxitocină, dopamină, vasopresină, adrenalină, endorfine (enkefaline), norepinefrine, prolactină, testosteron, estrogen, progesteron, feromoni, prostaglandine, hormonal eliberator de tirotropină (TRH), melatonină, relaxină, citokine.

Sub acţiunea acestor hormoni se produce o îmbunătăţire extraordinară a sănătăţii, circulaţia sângelui este stimulată, se intensifică procesul de detoxifiere a corpului şi are loc stimularea sistemului endocrin, nervos, imunitatea corpului este îmbunătăţită, ceea ce poate avea ca efect chiar întinerirea şi creşterea duratei de viaţă.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1