Activitatea sexuală, în special orgasmul, poate declanşa o durere de cap. Iată de ce

cap.jpg

Activitatea sexuală poate declanşa o durere de cap
Apariţia unei dureri de cap pătrunzătoare în timpul sexului nu este o chestiune amuzantă
foto: 123RF

Apariţia unei dureri de cap pătrunzătoare în timpul sexului nu este o chestiune amuzantă. Activitatea sexuală, în special orgasmul, poate declanşa o durere de cap. Persoana poate simţi o durere surdă la nivelul capului şi al gâtului care se agravează pe măsură ce creşte starea de excitare. Sau, mai frecvent, persoana poate experimenta o durere de cap bruscă şi severă înainte sau în timpul orgasmului.

Aşadar, nu de fiecare dată orgasmul te scapă de dureri de cap. Uneori el le cauzează. 1% dintre femei şi bărbaţi trăiesc orgasmul implicit cu dureri de cap. Durerea se instalează subit, imediat după orgasm şi este descrisă de multe persoane ca fiind asemănătoare unor pulsaţii puternice sau a unor înţepături de cuţit, pe o parte a capului de regulă.

De cele mai multe ori, de vină pentru aceste dureri sunt creşterea tensiunii arteriale şi a ritmului cardiac ca urmare a excitării şi a efortului fizic din timpul actului sexual. Ca urmare, vasele de sânge din creier se dilată şi aplică presiune pe structurile cerebrale învecinate, generând durerea.

Ea nu trebuie să vă alarmeze foarte tare. Doctorii recomandă în acest caz analgezice luate cu o oră, două înainte de actul sexual.

 

Loading...

Citește și

 • Dificultăţile de comunicare din cuplu pot să ducă la experienţe sexuale frustrante

  Dificultatea de a obţine sau a oferi satisfacţie sexuală poate să creeze tensiuni în relaţia de cuplu. Satisfacţia sau insatisfacţia sexuală scoate la suprafaţă şi dificultăţile de comunicare dintre parteneri. Plăcerea intimă nu este un act de voinţă. De aceea, actul sexual este o oglindă a felului în care cei doi comunică în cuplu.

 • simptomele celor mai frecvente boli cu transmitere sexuala

  Bolile cu transmitere sexuală, din păcate, nu prezintă întotdeauna simptome, motiv pentru care controalele medicale regulate trebuie făcute la cel mai mic semn de îngrijorare. Cu cât sunt descoperite mai din timp, cu atât cresc şansele ca acestea să poată fi tratate cu succes.

 • vrei să începi o relaţie nouă lasă deoparte experienţa trecută

  Când te implici într-o relaţie, te gândeşti că poate aceea este cea mai importantă şi vei ajunge la altar. Şi poate chiar se întâmplă asta, de ce nu. Însă, viaţa poate fi imprevizibilă. Si astfel, la un moment dat poţi fi pusă în situaţii nefericite. Spre exemplu, te-ai putea despărţi de partenerul de cuplu şi să crezi că totul s-a sfârşit odată cu plercarea lui. Dar mai gândeşte-te! Este normal să fii tristă, dar vei vedea, cu timpul, durerea va trece şi ai putea face loc unei noi relaţii care să te facă, poate, mult mai fericită.

 • Multe femei se confruntă cu anorgasmia măsuri

  Anorgasmia este o disfuncţie din ce în ce mai întâlnită în rândul reprezentantelor sexului frumos. Femeia cu anorgasmie trăieşte cu intensitate maximă actul sexual, îşi doreşte cu ardoare să facă sex, dar se confruntă cu incapacitatea de a ajunge la orgasm, chiar dacă stimularea sexuală este una excelentă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1