Acest comportament nu trebuie tolerat niciodată într-o relaţie! Iată unde te va duce

agre.jpg

comportament nu trebuie tolerat niciodată într-o relaţie
Dacă agresivitatea este tolerată în faze incipiente, va fi doar o chestiune de timp până când acesta va lua o turnură periculoasă
foto: 123RF

Nu de puţine ori auzim de femei agresate de partenerul de viaţă. Însă, din păcate, în majoritatea cazurilor, victima este cea care încearcă să găsească scuze şi care se îngrijorează pentru situaţia creată, când de fapt agresorul trebuie să fie cel pus în postura asta.

Soţia sau iubita agresată găseşte diverse pretexte de genul: încă îl mai iubesc şi chiar şi el mă iubeşte dar sigur greşesc eu cu ceva, am construit multe împreună, avem copii, ce vor spune cei din jur. Cei mai mulţi dintre noi ne întrebăm de ce o femeie agresată îi găseşte tot timpul scuze partenerului ei. Răspunsul este cât se poate de ciudat, pentru că îi este teamă.

Dacă agresivitatea este tolerată în faze incipiente, va fi doar o chestiune de timp până când acesta va lua o turnură periculoasă. De la discuţii cu un ton ridicat şi jigniri se va trece la îmbrânceli, palme şi bătăi.

În momentul în care tolerezi un astfel de comportament, el va lua treptat locul normalităţii iar tu vei porni pe un drum de la care te vei abate cu greu. Unde te va duce acest drum? La un mare dezechilibru fizic şi psihic.

În această situaţie, agresorul se va gândi că este absolut normal să se comporte aşa din moment ce partenera lui nu ripostează în niciun fel. Se va simţi chiar nedreptăţit dacă va fi acuzat de un comportament agresiv şi anormal.

 

Loading...
 
 

Citește și