Aceasta este una dintre cele mai importante nevoi în cadrul unui cuplu!

onestitate.jpg

Aceasta este una dintre cele mai importante nevoi în cadrul unui cuplu!
Una din cele mai importante nevoi în cadrul unui cuplu, nevoia de onestitate și deschidere se referă chiar la baza relației
foto: 123RF

Ceea ce face o relație să meargă sunt doi parteneri echilibraţi emoțional, care își pot recunoaște nevoile, care știu cum să și le împlinească sau care știu cum să comunice despre ceea ce își doresc să primească. Doi parteneri care sunt deschiși la a afla despre nevoile celui de lângă ei.

Una din cele mai importante nevoi în cadrul unui cuplu, nevoia de onestitate și deschidere se referă chiar la baza relației. O relație care nu este construită pe onestitate și deschidere, va fi o relație nesigură, cu doi parteneri neîncrezători unul în celălalt, cu multe dubii și multe temeri. Este o relație care nu poate rezista pe termen lung, decât în detrimentul unuia dintre cei doi parteneri.

Atunci când unul dintre parteneri își deschide sufletul în fața celuilalt și primește același răspuns, se creează o legătură specială și foarte durabilă între ei, iar cei doi ajung să se cunoască exact așa cum sunt, în totalitatea autenticității lor.

Dar atunci când această nevoie nu este împlinită, se nasc temeri și frustrări, lipsa de încredere și dispare canalul comunicării.

 

Loading...

Citește și

 • Lucrul pe care bărbatul din viaţa ta nu vrea să îl ştie.

  Compararea partenerului cu foştii iubiţi din viaţa ta din punct de vedere al abilităţilor sexuale nu poate decât să-ţi dea dureri de cap. De regulă, actualul partener nu vrea să ştie nimic din ce îţi făcea fostul iubit pentru a te satisface, deoarece atunci când veţi fi în pat, în mijlocul acţiunii, acest gând îi va reveni în memorie şi îi va tăia tot cheful. În aceste condiţii, îţi dai seama că, în cazul în care ex-ul tău era un adevărat campion în pat, chiar nu trebuie sa sufli o vorbă, nu?

 • Convieţuirea înainte de căsătorie este necesară

  O căsnicie fericită se bazează, în primul rând, pe o prietenie foarte solidă şi pe încredere, înainte de orice altceva. De aceea, pentru a construi o relaţie de cuplu fericită pe termen lung trebuie să vă asiguraţi că fundaţia este sănătoasă, că vă cunoaşteţi partenerul din toate punctele de vedere. Imaginaţi-vă că el sau ea este ca un puzzle cu multe piese mici. Făceţi-vă un obicei din a mai descoperi câte o piesă în fiecare zi şi a vedea care este locul ei în imaginea finală.

 • Legăturile emoţionale între partenerii romantici implică şi afecţiunea fizică

  Cuplurile fericite se angajează în mod natural în schimbul de gesturi de afecţiune şi, de aceea, satisfacţia în relaţia de cuplu este foarte mare. Comunicarea afectuoasă este legată direct de angajamentul şi satisfacţia în relaţie care, la rândul lor, pot prevedea „viaţa” cuplului.

 • Divorţul pare pentru mulţi o decizie înţeleaptă

  Numărul divorţurilor creşte de la an la an iar încrederea în longevitatea relaţiei şi optimismul cu care două persoane decid să se căsătorească au ajuns să fie privite desuet. Nici vorbă de căsniciile sau relaţiile "de-o viaţă".

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1