Abuzul, unul dintre cele mai frecvente motive de divorţ

abux.jpg

Abuzul unul dintre cele mai frecvente motive de divorţ
Indiferent de ce natură este, fizic sau psihic, abuzul nu poate fi constructiv într-o relaţie
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Se discută, cel mai adesea, despre abuz în sensul de agresiune fizică. Agresiunea psihică, abuzarea afectivă de celălalt sunt noţiuni pe care de obicei le ignorăm, deşi ele pot fi prezentate ca motive de divorţ.

Abuzul este un motiv clar de divorţ

O cauză des întâlnită a divorţului este abuzul. Indiferent de ce natură este, fizic sau psihic, abuzul nu poate fi constructiv într-o relaţie. În momentul în care unul dintre parteneri are un comportament abuziv faţă de celălalt partener, şansele ca ei să-şi găsească resursele de a depăşi situaţia sunt inexistente deoarece relaţiile dintre ei nu mai sunt de parteneriat şi egalitate, ci de victimă şi agresor.

Victima va suporta abuzul o perioadă, însă apoi îşi va căuta resursele pentru a-şi începe o viaţă nouă şi va dispărea din viaţa agresorului. Bineînţeles, în asemenea cazuri, reacţia este îndreptăţită şi chiar se recomandă o ieşire cât mai rapidă dintr-o relaţie toxică.

 

Loading...

Citește și

 • Importanţa gesturilor de afecţiune în cuplu

  Din păcate, trecerea timpului erodează unele relaţii de cuplu, însă atunci când există iubire şi respect între doi parteneri, prezenţa gesturilor de afectiune este o confirmare a dragostei pe care încă i-o purtăm celui de lângă noi.

 • Sexul în timpul menstruaţiei experienţă simţi trăieşti

  Sexul în timpul menstruaţiei este ca fructul interzis: o experienţă controversată, dar pe care simţi nevoia să o trăieşti. Cele mai multe femei spun că există o perioadă (sau perioade) în timpul ciclului menstrual lunar când simt o mai mare dorinţă sexuală.

 • relaţie armonioasă se menţine de la sine joacă comunicarea

  Nu uitaţi că, pentru a meţine o relaţie armonioasă, comunicarea este la fel de importantă ca intimitatea fizică, pentru că întreţine conexiunea emoţională între partenerii de cuplu. Astfel, un mod de a vă împărtăşi iubirea este să vă faceţi complimente reciproc, atunci când sunteţi singuri, dar şi faţă de alte persoane, să vă exprimaţi aprecierea unul faţă de celălalt şi să vă încurajaţi în ceea ce faceţi.

 • Vrei să ajungi mai repede la extaz invaţă respiri

  Experţii în sexologie susţin că orice femeie trebuie să înveţe să-şi controleze respiraţia pentru a avea orgasm în timp record. Aşadar, respiraţia joacă un rol extrem de important în rapiditatea cu care o femeie atinge extazul. Respiraţia este, desigur, un proces involuntar.