Abstinenţa sexuală. Când este inofensivă?

abstinenta.jpg

Abstinenta sexuala inofensiva
Abstinenţa sexuală este inofensivă atunci când este practicată cu moderaţie
foto: 123RF

Unii oameni decid sau sunt nevoiţi, din diverse motive, să se abţină de la sex, în anumite momente din viaţa lor. Acesta nu este, neapărat un lucru rău, abstinenţa sexuală fiind inofensivă atunci când este practicată cu moderaţie.

Însă, o perioadă prelungită fără sex poate provoca dereglări de natură hormonală, precum şi dezechilibre de natură psihologică.

Lipsa vieţii sexuale nu duce la apariţia unor afecţiuni medicale concrete, însă, din punct de vedere psihic dacă resimţim abstinenţa ca pe o problemă majoră, atunci ar trebui să acţionăm, în consecinţă. Pentru că, de cele mai multe ori, organismul ne somează lipsurile şi frustrările şi astfel apar bolile de orice fel.

Loading...
 
 

Citește și

  • preludiul de neuitat excite maximum

    Dacă te numeri şi tu printre femeile care, în viaţa intimă, se ghidează după faptul că bărbaţii nu pun preţ pe preludiu, ci vor să treacă direct la sexul propriu-zis, lasă deoparte prejudecăţiile şi iniţiază un început de act sexual încărcat de erotism, care să îl pună pe jar pe iubitul tău.

  • O femeie din Germania a declarat că nu poate trăi fără baloane deoarece i se par foarte atrăgătoare. Tot ea a mărturisit faptul că are nevoie de ele şi că nu se vede trăind dacă nu le are prin preajmă. Se simte atrasă sexual de ele şi se pozează deseori jucându-se cu baloanele pe care le-a strâns într-o colecţie ținută chiar în locuinţa personală.

  • ce anume favoriza inselatul in relatie

    Odată cu trecerea timpului, cei implicaţi în relaţii serioase tind să nu mai acorde atenţie partenerului de viaţă, iar acest lucru declanşează depresii, supărări, frustrări, anxietate şi, nu în ultimul rând, favorizează înşelatul, deoarece persoanele care se confruntă cu astfel de situaţii încearcă să caute împlinirea în altă parte.

  • nimfomanie cauze

    Dependenţa de sex, numită în unele contexte şi nimfomanie, se află la graniţa între joacă, plăcere, nebunie şi boală. Cu toate acestea, mulţi specialişti o consideră mai mult o boală. O persoană dependentă de sex este obsedată de gândul producerii unei activităţi sexuale, dar nu de fiecare dată obţine o plăcere reală din acel act sexual.