6 cauze ale unui libido scăzut la ambii parteneri

fericire.jpg

libido scazut ambii parteneri
Într-o relaţie de lungă durată, scăderea apetitului sexual este un lucru obişnuit de care se plâng ambii parteneri
foto: 123RF

Scăderea apetitului sexual în relaţiile de lungă durată este un lucru obişnuit de care se plâng ambii parteneri. Nu este nimic ieşit din comun, dacă luăm în considerare faptul că o mare parte dintre cupluri jonglează în fiecare zi cu stresul de la locul de muncă şi responsabilităţile de familie. În articolul de mai jos, descoperiţi câteva cauze ale unui libido scăzut.

1. Obezitatea

Persoanele supraponderale sau obeze au dificultaţi în a simţi plăcerea sexuală. Motivele nu au fost clar determinate, dar pot fi legate de stima de sine, relaţiile nesatisfăcătoare, stigmatul social şi alte probleme psihologice.

2. Nivelul scăzut al testosteronului

Rolul testosteronului este de a creşte apetitul sexual. Pe măsură ce bărbaţii îmbătrânesc, nivelul acestui hormon se diminuează. În această situaţie majoritatea bărbaţilor îşi pierd dorinţa de a face sex, însă există şi excepţii.

3. Problemele nerezolvate

Conflictele şi problemele nerezolvate dintr-o relaţie sunt principalele surse ale lipsei libidoului. Apropierea emoţională este extrem de importantă în construirea dorinţei sexuale, în mod special la femei.

4. Consumul de alcool

Se spune că un pahar de alcool înaintea unei partide de sex dezinhibă. Însă, alcoolul nu funcţionează întotdeauna  ca un plus în formarea dorinţei sexuale. Consumat în exces poate afecta apetitul sexual.

5. Depresia

Este cel mai mare obstacol în calea dorinţei sexuale. La orice vârstă, chiar şi la cei tineri, apetitul sexual scade sau dispare atunci când se trece printr-o perioadă de deprimare sau depresie

6. Lipsa somnului

Oboseala favorizează dispariţia apetitului sexual. Încercaţi să vă odihniţi cât puteţi de mult şi evitaţi situaţiile în care trebuie vă treziţi prea devreme sau vă culcaţi prea târziu.

 

loading...
Loading...

Citește și

 • tipuri de sex ratezi vara

  O viaţă sexuală sănătoasă înseamnă dorinţă, pasiune, erotism şi, nu în ultimul rând, experiment. Este important să-ţi condimentezi activitatea intimă pentru a evita rutina, pentru a ajunge să vă cunoaşteţi mai bine şi pentru a atinge cu adevărat extazul. Iată 3 tipuri de sex pe care nu trebuie să le ratezi.

 • barbat doreste partida sex

  Ai o relaţie cu un bărbat care te împlineşte, cu care ştii că poţi discuta orice şi poţi experimenta cele mai picante fantezii. Totuşi, nu de puţine ori ai avut senzaţia că partenerul tău nu a fost pe deplin satisfăcut de partidele voastre de amor sau că şi-ar fi dorit ceva mai mult. Ei bine, în articolul de mai jos vei afla ce îşi doreşte un bărbat cel mai mult de la actul sexual.

 • femei sexul pe intuneric

  Multe femei sunt de părere că o partidă de sex ca la carte este garantată mai mult de romantismul întunericului decât de lumină care îţi poate bate în ochi sau poate defavoriza anumite părţi ale corpului. În plus, momentele de beznă totală pot activa şi cele mai "nastruşnice" fantezii, care puse în practică la lumină, le-ar face să se simtă puţin stânjenite.

 • secretul relatie fericite sex

  Activitatea sexuală este foarte importantă pentru a avea o relație fericită pe termen lung. Intensifică iubirea, menţine starea de bine în cuplu şi apropie partenerii. Satisfacţia în căsnicie este strict legată de satisfacţia în viaţa intimă şi este o componentă importantă a armoniei în cuplu.