4 reguli esenţiale pentru o igienă intimă corectă

igi.jpg

reguli esenţiale pentru o igienă intimă corectă
Orice femeie trebuie să ştie o serie de reguli de igienă intimă de la care nu trebuie să se abată niciodată
foto: 123RF

Orice femeie trebuie să ştie o serie de reguli de igienă intimă de la care să nu se abată niciodată. De ce este important să ţineţi cont de ele? Pentru că o igienă intimă necorespunzătoare provoacă, cel mai adesea, grave probleme de sănătate precum infecţiile vaginale sau iritaţiile deranjante. Iată care sunt cele 4 reguli de igienă intimă pe care trebuie să le aveţi în vedere.

1. Alege produsele de igienă potrivite

Regula de bază este ca produsul intim pe care îl foloseşti să aibă PH neutru, ideal fiind să îl cumperi din farmacii şi nu din magazinele de produse cosmetice. De asemenea, spray-ul pentru igienă intimă sau şerveţelele parfumate nu sunt recomandate.

2. Un duş pe zi este obligatoriu

Medicii recomandă ca pentru menţinerea cât mai corectă a curăţeniei zonei genitale să faci obligatoriu un duş pe zi, cu apă şi foarte puţin gel pentru igiena intimă, având, însă, grijă ca acesta să aibă un PH neutru.

3. Metoda de ştergere este esenţială

Când te ştergi, hârtia igienică trebuie folosită dinspre faţă spre spate, iar în cazul urinei încearcă doar să tamponezi, nu să te ştergi prin frecare.

4. Alege absorbantele în defavoarea tampoanelor

Tampoanele interne sunt destul de periculoase dacă le ţii înăuntru mai mult timp decât este recomandat, adică în jur de 2 ore. Medicii recomandă să foloseşti pe cât posibil absorbantentele, în special pe acelea cu înveliş de bumbac sau hârtie.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

 • cand fac femeile legea in intimitate

  În caz că nu v-aţi dat seama, femeia la ovulaţie face legea în intimitate. Acesta este modul prin care natura le anunță că trupul lor este pregătit pentru o sarcină. Ovulația stimulează hormonii și declanșează excitarea sexuală.

 • Epilarea zonei intime modalitate îngrijire corporala

  Pentru că suntem diferite, atât prin modul în care gândim, cât şi prin felul în care ne comportăm, fiecare dintre noi îşi priveşte corpul altfel, fie prin prisma propriilor convingeri, fie prin intermediul lucrurilor pe care le-am învăţat de la alte persoane.

 • Cele mai comune temeri sexuale ale femeilor

  Scopul sexului este să te simţi bine, luând în considerare dorinţele partenerului, iar el pe ale tale şi să faceţi toate lucrurile care vă stârnesc libidoul. De aceea, nu este o idee bună să taci, crezând că iubitul tău îţi va considera dorinţele ciudate şi te va judeca din această perspectivă.

 • preferintele sexuale ale femeilor

  Preferinţele sexuale ale femeilor variază, de la cele mai romantice, la cele mai pasionale. Unele preferă tandreţea şi atingerile subtile, iar altele iau foc atunci când partenerul preia controlul în dormitor. În articolul de mai jos descoperiţi alte câteva lucruri pe care reprezentantele sexului frumos şi-ar dori ca bărbaţii să le facă mai des în pat.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1