3 factori care împreună cu iubirea, conduc la o relaţie de cuplu sănătoasă

iubire.jpg

factori care împreună cu iubirea, conduc la o relaţie de cuplu sănătoasă
Iubirea, respectul, încrederea şi comunicarea sunt factori care conduc la o relaţie de cuplu sănătoasă
foto: 123RF
Citeste tot despre: 

Iubirea, respectul, încrederea şi comunicarea sunt factori care conduc la o relaţie de cuplu sănătoasă. Atunci când alegi să începi o relaţie, este foarte important să ai deja un respect faţă de propria persoană şi de asemenea, pentru partenerul cu care ai ales să împărtăşeşti momentele frumoase din viaţa ta.

Însă şi acesta ar trebui să te respecte şi ar trebui să îţi oferi şansa să fii cu cineva care o face şi care te tratează frumos, care realizează cât valorezi şi cât de norocos este că aveţi şansa să trăiţi împreună şi să vă dezvoltaţi reciproc. Cele mai multe persoane uită de acest aspect şi deseori se surprind a fi mai mult trişti, singuri şi neapreciaţi în relaţie, ceea ce clar nu este aşa cum ar trebui să fie o relaţie sănătoasă.

De asemenea, încrederea stă la baza unei relaţii sănătoase. Dacă nu există încredere, nu există relaţie. Eşti o persoană adultă, care ştie ce face şi nu are nevoie de cineva care să o verifice tot timpul. Eşti capabilă să înţelegi impactul alegerilor tale, dar şi consecinţele acestora, fie ele rele sau bune. Nu este deloc plăcut să ai pe cineva care să te monitorizeze în permanenţă.

Comunicarea face diferenţa dintr- o relaţie sănătoasă, de calitate şi una unde partenerii nu se simt neînţeleşi şi se ceartă tot timpul. Este necesar să fiţi deschişi şi să discutaţi despre orice. Comunicarea însă, nu înseamnă numai ceea ce spui, ci şi mesajele pe care le transmite corpul tău, modul în care îţi asculţi partenerul şi cum aduci acţiune vorbelor tale.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • Este bine să abordăm orice subiect în relaţia de cuplu

  Abordarea subiectelor tabu, într-o relaţie, poate fi înşelătoare. Ceea ce constituie cea mai mare provocare este că un subiect tabu este mereu înconjurat de un soi de înveliş atrăgător şi incitant, mai întâi pentru cel care dezvăluie sau iniţiază discuţia, şi mai apoi pentru cel căruia îi este lansată provocarea. Astfel că subiectele tabu au această aură de periculozitate de care suntem conştienţi şi care acţionează aproape magnetic asupra noastră în unele contexte. Asta e ceea ce ne face să abordăm subiectele tabu; singura problemă e ce se întâmplă după.

 • Prima experienţă intimă fetele

  Cele mai multe domnişoare au aşteptări foarte mari de la prima relaţie intimă, dar nu întotdeauna se dovedeşte a fi o experienţă foarte pasională. Uneori, ea este minunată, dar alteori, doar puţin neplăcută.

 • vrei ca iubitul tau sa fie fericit in ralatie

  Unul dintre aspectele cele mai importante într-o relaţie de cuplu este aprecierea. O căsnicie fericită fără apreciere este aproape imposibilă. Cu cât o femeie îşi arată recunoştinţa, aprecierea faţă de partenerul ei, cu atât acesta va oferi mai mult, va încerca să fie o persoană mai bună în relaţia cu ea.

 • Există bărbaţi care au organul sexual curbat

  Dacă ai observat că partenerul tău de viaţă are organul sexual curbat nu ar trebui neapărat să te îngrijoreze, nu este nimic anormal ca un bărbat să aibă penisul curbat. După cum spun specialiştii în domeniu, chiar există anumite avantaje pe care le conferă această formă a lui.