Pot deveni oamenii nemuritori? Un miliardar rus şi-a propus să realizeze asta până în 2045

nemuritor.jpg

Dmitry a recrutat experţi în robotică, inteligenţă artificială, nanotehnologie şi ingineria organelor artificiale @shutterstock
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Nemurirea a fost dintotdeauna un vis al omenirii. Fascinaţia oamenilor de a păcăli moartea apare atât în mitologie, în folclorul mai multor popoare şi chiar şi-n studii ştiinţifice. Unii au căutat nemurirea în Fântâna Tinereţii, alţii au căutat răspunsuri în alchimie, în timp ce mulţi şi-au pus baza în religie sau spiritualitate, care le promit viaţa eternă.

În secolul al XXI-lea, ştiinţa se bazează pe tehnologia avansată şi pe inteligenţa artificială pentru a promite trişarea morţii. În acelaşi timp, există destule eforturi depuse pentru a descărca conştiinţa omului într-un calculator sau orice alt dispozitiv digital de depozitare.

Cercetările sunt în toi, cu toate că nimeni n-a găsit încă răspunsul la această problemă. Totuşi un miliardar rus insistă să demonstreze că nemurirea este inevitabilă. El chiar şi-a fondat o organizaţie pe care o finanţează din greu pentru a face ca nemurirea să devină o realitate.

Citește aici continuarea.

Loading...