Angajații Volkswagen au interzis la Pokemon Go. Află de ce

volkswagen-bans-pokemon-go.jpg

volkswagen pokemon go
Angajații Volkswagen nu mai au voie să joace Pokemon Go
foto: gamerant.com

Producătorul german de mașini Volkswagen a interzis angajaților săi folosirea aplicației Pokemon Go, acesta temându-se că jocul poate fi folosit pentru spionaj corporativ.

Pokemon Go, jocul cu realitate augmentată al celor de la Niantic se bucură de un succes fără precedent, acesta fiind cea mai de succes aplicație din istoria jocurilor mobile, ea surclasând chiar și mult iubitul Candy Crash Saga. Fanii consacrați ai francizei și nou veniții în lumea Pokemon se bucură de jocul care te lasă să „îi prinzi pe toți” în lumea reală, o mare parte din popularitatea jocului venind de la faptul că Pokemon Go favorizează socializarea față în față între utilizatori.

Din  păcate, angajații producătorului german de automobile, Volkswagen, nu vor face parte din această comunitate, cel puțin nu în viitorul apropiat. Intrând în aceeași categorie cu Iranul, țara care a interzis Pokemon Go pe teritoriul ei, Volkswagen le-a interzis angajaților săi (aproximativ 70.000) să mai prindă pokemoni, conform unui e-mail intern. Nu numai că angajații nu au voie să se joace Pokemon Go în timpul serviciului, lucru ce se înțelege de la sine, productivitatea firmei având de suferit, ei nu au voie nici măcar să aibă aplicația instalată pe telefoanele mobile.

Cei de la Volkswagen se tem că angajații ce se vor alătura maniei Pokemon Go se vor expune unui risc mai mare de spionaj corporativ, aplicația folosind data sharing (împărtășirea de informații din telefonul utilizatorului, n.r.), etichetarea locației (location tagging) și camera foto a telefonului mobil. Dacă angajații lor se joacă Pokemon Go la muncă, este foarte posibil ca ei să facă accidental un cadru cu vreun proiect secret al companiei sau că datele împărtășite de aplicație îi pot ajuta pe competitori să își dea seama cu ce se ocupă firma.

Având în vedere că Volkswagen este o companie care valorează miliarde de euro, este de înțeles de ce producătorul de automobile a luat astfel de măsuri drastice pentru a se proteja, deși angajații săi ar putea fi dezamăgiți că nu au voie nici măcar să aibă aplicația instalată, nu doar să nu se joace în timpul orelor de muncă. Decizia companiei pune, totuși, întrebarea dacă vor mai exista alte aplicații în viitor care vor fi interzise și dacă Volkswagen este doar prima dintr-un șir de companii mari care vor impune astfel de reguli pentru angajații lor. 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1