Motivele pentru care apare senzaţia de déjà vu. Experţii spulberă ideea că am putea avea mai multe vieţi

shutterstock-345120905.jpg

Poate avea legătură cu modul în care sunt procesate amintirile @shutterstock
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Déjà vu descrie senzaţia ciudată că ai experimentat deja ceva anume, chiar şi atunci când ştii sigur că nu ai văzut sau făcut acel lucru niciodată şi pare desprins dintr-o altă viaţă. Nu există dovezi concludente cu privire la cât de comun este de fapt, dar estimările sugerează că între 60 şi 80% din oameni experimentează acest fenomen.

Vizitezi pentru prima dată un oraş nou şi, dintr-o dată, simţi ca şi cum te-ai fi plimbat pe acolo recent. De multe ori nu trebuie să-ţi faci griji, chiar dacă unii spun că acestea pot fi amintiri dintr-o altă viaţă. Această senzaţie poate însoţi convulsiile la persoanele cu epilepsie, dar apare şi la persoanele fără probleme de sănătate. Deşi déjà vu este frecvent, în special în rândul tinerilor, experţii nu au identificat o singură cauză, dar au câteva teorii despre cele mai probabile motive pentru care apare.

Cercetătorii nu pot studia cu uşurinţă senzaţia de déjà vu, pentru că se întâmplă inopinat şi adesea la cei fără probleme de sănătate. Mai mult, experienţele tind să se termine pe atât de repede pe cât au început. Dar experții au câteva ipoteze și explicații interesante.

Citește aici ce explicații aduc oamenii de știință despre această senzaţie, despre care, uneori, nici nu-ți dai seama că s-a întâmplat.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1