Mâncare & moralitate. Dieta care îi scăpa pe oameni de poftele trupeşti acum 200 de ani

aaaaaaaaaaaaaaa.jpg

Graham ajunsese la concluzia că oamenii au nevoie de o alimentaţie vegetariană
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Ideea unei diete care să promoveze virtutea, stilul de viaţă curat şi sănătos nu e deloc nouă. Legătura dintre mâncare şi moralitate are o istorie îndelungată şi a fost făcută, acum aproape două secole, pentru a ţine în frâu pornirile sexuale ale populaţiei. Cu ce succes oare?

Ceea ce mâncăm ne afectează sănătatea, dar şi comportamentul. Cel puţin aşa gândeau în urmă cu aproape 200 de ani cei care îşi doreau un trai pur, lipsit de efectele nedorite ale tentaţiilor aflate la tot pasul. Dar cum se poate corija, cu ajutorul alimentaţiei, orice instinct sexual, orice dorinţă arzătoare?

Cel care a iniţiat dieta care promitea să-i scape pe oameni de poftele carnale a intrat în istorie cu teoriile sale. A avut succes printre cei care căutau să crească rezistenţa oamenilor în faţa epidemiilor, dar şi să cureţe societatea de anumite porniri primare imorale.

Reverendul şi ministrul presbiterian Sylvester Graham a devenit un reformator dietetic, care a promis oamenilor un trai moral pe baza alimentaţiei lor.

Citește aici ce a făcut Graham, ce produse a inventat și îi poartă numele și cum a crezut el că le scade apetitul sexual oamenilor.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1