FOTO Obsesia lui Michelangelo pentru bărbaţi. Reacţia bisericii la organele genitale masculine din Capela Sixtină

capela-1.jpg

Pictorul nu-şi ascundea preferinţele sexuale
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Când Papa i-a cerut faimosului pictor italian să realizeze Judecata de Apoi din Capela Sixtină, probabil că se aştepta la ceva asemănător cu Geneza, care frapa prin culorile sale vibrante. Însă Michelangelo a produs ceva cu totul aparte. Artistul a pictat personajele musculoase după chipul şi asemănarea romanilor goi, întâlniţi în băile comune.

În momentul în care pictorul s-a apucat de lucru, circulau deja numeroase zvonuri cu privire la sexualitatea sa. Şi, cum nu se chinuia să ascundă că era un homosexual notoriu, s-a lăsat inspirat şi în opera sa de preferinţele sale amoroase. Cu alte cuvinte, a pictat îmbrăţişări şi săruturi între bărbaţi dezbrăcaţi fără să se gândească la consecinţe. Ce-i drept, toţi acei bărbaţi dezbrăcaţi erau în Paradis, însă, chiar şi aşa, evidenţa era izbitoare. Şi scandaloasă.

Scria poezii bărbaţilor, dar familia le ascundea

Michelangelo a scris zeci de poeme de dragoste reprezentaţilor aceluiaşi sex, însă nimeni n-a ştiut despre ele mulţi ani la rând. Nepotul său a editat scrierile poetului după moartea sa, pentru a ascunde obsesia artistului pentru bărbaţi. În cartea cu poeziile lui Michelangelo, publicată în 1623, nepotul a schimbat toate pronumele masculine cu unele feminine. Secretul a fost păstrat timp de 250 de ani! Nimeni n-a aflat cui erau, de fapt, adresate poeziile pictorului decât după două secole şi jumătate.

Citește aici mai multe despre penisurile din Capela Sixtină și de cine era atras faimosul Michelangelo.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1