Plagiat la Eurovision 2015: Câştigătorul din Suedia, implicat în două scandaluri

mans_zelmerlow_eurovision_2015.jpg

mans zelmerlow eurovision
Plagiat la Eurovision 2015: Mans Zelmerlow a câştigat, în ciuda acuzaţiilor că nici cântecul şi nici videoclipul nu erau originale
Foto: AP

Eurovision 2015 se încheie cu două scandaluri de plagiat, în care este implicat câştigătorul Mans Zelmerlow din Suedia. El este acuzat că a copiat atât cântecul, cât şi videoclipul.

Plagiat la Eurovision 2015! Piesa „Heroes”, câştigătoarea competiţiei, ar fi inspirată din alt cântec, susţin unele voci. Concret, suedezul Mans Zelmerlow este acuzat că a interpretat o melodie similară cu „Lovers on the sun”, a lui David Guetta.

Scandalul a izbucnit după ce concurentul din San Marino, Michele Perniola, a publicat pe o reţea de socializare un mesaj care face referire la plagiat.

Mans Zelmerlow se apără în acest scandal de plagiat la Eurovision. „Nu cred asta, nu. Am avut discuţia asta şi înainte şi nu cred că sunt similare. Poate construcţie sunt asemănătoare, dar dacă analizezi tonurile nu sunt două tonuri care se succedează la fel. Deci nu văd cum ar putea fi plagiat. Îmi pare rău că el crede asta”, a spus suedezul, referindu-se la afirmaţiile lui Michele Perniola.

Plagiat la Eurovision 2015: Şi videoclipul e copiat?

Mai mult, şi videoclipul ar fi plagiat la Eurovision 2015. Omuleţul care apare în imagini nu ar fi original. Mans Zelmerlow şi echipa lui au fost nevoiţi la începutul lunii aprilie să scoată de pe canalul de Youtube al Eurovision videoclipul original, în urma acuzaţiile că ar fi copiat din clipul „The Alchemy of Light” de la artistul A DandyPunk.

Regizorul clipului „Heroes”, Fredrik „Benke” Rydan, recunoscut că s-a inspirat din alte clipuri, dar că nu este vorba în niciun caz de plagiat.

Concret, acuzaţiile de plagiat la Eurovision 2015 se referă la omuleţul care apare în clipul lui Mans Zelmerlow, asemănător cu cel din "The Alchemy of Light".

omulet.jpg

plagiat eurovision
Plagiat la Eurovision: Omuleţul lui Mans Zelmerlow
captură video

omulet_light.jpg

omulet the alchemy of light
Plagiat la Eurovision: Omuleţul din "The Alchemy of Light"
captură video

Plagiat la Eurovision 2015: cele două videouri cu "probleme"

Oricare ar fi fost realitatea, clipul iniţial al „Heroes” a fost înlocuit cu altul, iar explicaţia dată de suedezi nu are legătură cu plagiatul: „Este primăvară, era normal ca artistul să aibă altă vestimentaţie. Cea din februarie nu se mai potrivea”.

 

Plagiat la Eurovision 2015: Scandalul i-a adus notorietate

Tot scandalul de plagiat la Eurovision 2015 s-a terminat bine pentru Mans Zelmerlow. Dincolo de acuzaţiile care au aruncat o lumină neplăcută asupra piesei „Heroes”, controversele i-au adus notorietate. Astfel, cu săptămâni înainte de finala de la Viena, unele voci din mass-media din străinătate, vedeau în cântecul Suediei următorul câştigător.

Sâmbătă seară (23 mai), Mans Zelmerlow şi „Heroes” s-au clasat pe primul loc cu 365 de puncte. Voltaj şi „De la capăt” au ajuns pe poziţia a 15-a, cu 35 de puncte.

 

Eurovision 2015: Marea câştigătoare - Austria

Organizarea concursului Eurovision 2015 i-a adus Austriei un aflux de turişti semnificativ, materializat în încasări excelente. Potrivit estimărilor, Viena singură ar fi câştigat 11,5 milioane de euro datorită persoanelor care s-au aflat în oraş cu prilejul evenimentului.

Capitala Austriei a fost înţesată de vizitatori, iar unul dintre locurile preferate de cazare a fost K+K Hotel Maria Theresia din Viena.

hotel-maria-theresia-vienna-facade.jpg

hotel maria theresia
K+K Hotel Maria Theresia din Viena
Loading...
 
 

Citește și

 • castigatorul eurovision 2015

  Suedia este câștigătoarea Eurovision 2015. Piesa Heroes interpretată de Mans Zelmerlow a reușit o răsturnare spectaculoasă de situație și a învins cu greu concurenta Rusiei. La jumătatea votării, Rusia era în fața Suedie în clasament la o distanță considerabilă, însă Mane Zelmerlow a reușit să câștige matematic înainte ca ultimele 5 țări să voteze.

 • Sunt de două săptămâni în capitala Austriei, la Viena, însă ultimele 7 zile au fost extrem de solicitante pentru membrii trupei Voltaj. Repetiţiile, şedinţele, întâlnirile oficiale şi recepţiile la care trebuiau să ia parte i-a stors de puteri. Stresul şi emoţiile s-au adăugat şi ele la nopţile nedormite, astfel încât sâmbătă seara cearcănele adânci de la ochii muzicienilor abia au putut fi mascate prin machiaj.

 • eurovision 2015, eurovision 2015 finala, voltaj, numarul 20

  Emoţii mari a avut România sâmbătă seară (23 mai) la Eurovision 2015 finala! Pe scena Wiener Stadhalle, din capitala Austriei, au urcat reprezentantele a 27 de ţări, între care şi trupa Voltaj. Băieţii noştri au intrat în concurs cu numărul 20, iar la finalul unei seri de excepţie s-au clasat pe locul 15 cu 35 de puncte.

 • eurovision 2015 romania viena voltaj

  Mihai Trăistariu (38 de ani) a urmărit cu sufletul la gură marea finală de la Eurovision 2015, din data de 23 mai. Imediat după terminarea competiției de amploare, artistul a ținut cu tot dinadinsul să își exprime părerea despre concursul de la Viena.

 • castigator eurovision 2015

  Prospătul câștigător Eurovision 2015, Mans Zelmerlow, are un episod inedit în trecutul său. Acesta a parodiat clipul artistei Miley Cyrus - "Wrecking Ball" complet gol.

 • eurovision 2015 romania finala voltaj

  Marea finala de la Eurovision 2015 s-a încheiat, iar România s-a prezentat onorabil, ocupând locul 15 la evenimentul muzical de amploare. Puțini, însă, au fost prezenți chiar "la locul faptei", la Viena, în data de 23 mai, acolo unde s-a desfășurat evenimentul. Click! vă prezintă în exclusivitate imagini inedite... din spatele concursului.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1