Eurovision 2015: Voturile juriilor din două ţări, anulate. România ar putea fi avantajată de situaţie

eurovision_2015_muntenegru.jpg

eurovision 2015
Eurovision 2015: Muntenegru şi Macedonia au încălcat regulile de votare
Foto: mirror.co.uk

Scandal la Eurovision 2015. Voturile juriilor din Muntenegru şi Macedonia au fost excluse, conform organizatorului Eurovision, European Union Broadcasting (EBU). Cele două ţări au încălcat procedura de vot: deşi ar fi trebuit să acorde 50% din punctaj din partea publicului şi 50% din partea juriului, ele au acordat doar voturile publicului.

Organizatorii Eurovision 2015 au confirmat încălcarea procedurii de vot printr-un comunicat în care au explicat de ce voturile venite din partea Muntenegru şi Macedonia au fost anulate. 

„Voturile juriilor din Macedonia şi Muntenegru pentru marea finală Eurovision 2015 au fost anulate după consultarea PricewaterhouseCoopers, supervisor independent al concursului. În ambele ţări, punctajul acordat a fost în proporţie de 100% cel de la televoting. Eliminarea juriilor de specialitate din cele două ţări va fi discutată în următoarea întâlnire a grupului, în iunie“, se arată într-un comunicat al EBU, potrivit mirror.co.uk.
Noile rezultate nu vor afecta în nici un fel câştigătorului Eurovision 2015, pe reprezentantul Suediei Mans Zelmerlow. Piesa lui "Heroes" a primit 365 de puncte, fiind urmat de reprezentanta Rusiei. 

România nu va pierde puncte acum că cele voturile din cele două ţări au fost anulate. În schimb, ar putea urca două poziţii: astfel, de pe locul 15, trupa Votlaj ar putea ajunge pe poziţia a 13-a.

Eurovision 2015: Călin Goia, dezamăgit de locul obţinut

Trupa Voltaj, care a reprezentat România la Eurovision 2015, s-a situat pe locul al 15-lea în finala care a avut loc sâmbătă seară (23 mai), la Wiener Stadthalle, în timp ce Måns Zelmerlöw din Suedia a câştigat competiţia.

Trupa, care a interpretat melodia "De la capăt/ All Over Again", a obţinut un total de 35 de puncte: 12 de la Republica Moldova, câte 5 de la Israel, Spania şi Belgia, 4 de la Portugalia, 2 de la Danemarca şi câte un punct  de la Cypru şi Ungaria.

Călin Goia, solistul trupei, nu se aştepta la un astfel de punctaj la Eurovision 2015. “Sunt supărat, show-ul nostru nu a fost aşa cum am fi vrut. Nici că mi-a ars să-mi serbez ziua de naştere (nr. Călin a împlinit 40 de ani pe 23 mai)”, a spus el reporterilor Click!. 

"Am venit cu un alt gând, de a fi mult mai sus decât am reuşit, dar nu ne demoralizăm şi nu ne oprim", a mai spus Călin Goia, pentru mediafax.ro.

El a precizat că experienţa pe care trupa Voltaj a avut-o participând la Eurovision 2015 o va folosi pentru a-i ajuta şi pe următorii reprezentanţi ai României la competiţia muzicală. Cu o precizare: “Îmi doresc să fim mult mai uniţi decât suntem”.

Eurovision 2015: "Ceea ce cântă Mans se aude la toate radiourile"

Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision 2015, se aştepta la victoria Suediei. “Ceea ce cântă Måns se aude la toate radiourile din Europa. Ne aşteptam cumva", a declarat ea pentru Mediafax.

În ceea ce priveşte melodia trupei Voltaj în finala Eurovision 2015, Liana Stanciu a spus: “Călin a cântat foarte bine. Este clar că este un concurs pentru un anume tip de muzică. Este frumos ce s-a întâmplat, am mai trăit un an frumos şi mergem înainte”.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1