Eurovision 2015: Trupa Voltaj, ironizată

Ultima actualizare:

    Eurovision 2015: România va participa în prima semifinală, din 19 mai. Dacă Voltaj se clasează pe primele zece locuri, ajungem și în finala din 23 maifoto: Dorin Constanda
Eurovision 2015: România va participa în prima semifinală, din 19 mai. Dacă Voltaj se clasează pe primele zece locuri, ajungem și în finala din 23 maifoto: Dorin Constanda

O echipă de jurnaliști britanici a desființat competiția Eurovision 2015 și prestația trupei Voltaj. „Concursul Eurovision este unul învechit, datând din era pre-Internet a concursurilor naționale de talent! E plin de experți morocănoși, are acustică proastă și oameni nu prea talentați”, scriu cei de la www.vice.com.

„Două lucruri s-au întâmplat. Unu: nouă, tuturor, au început să ne placă plăcerile vinovate și doi: comunitatea homosexualilor a aderat cu multă vervă la acest spectacol. De atunci, concursul Eurovision 2015 s-a transformat într-un fel de club contemporan al copiilor – fără ca de fapt să sufere prea mari schimbări”, mai scriu jurnaliștii de la Vice.

„Anul trecut, artistul austriac Tom Neuwirth al cărui nume de scenă Conchita Wurst a câștigat competiția Eurovision și l-a dus la Viena (pentru prima oară din 1967). Înainte ca vechiul oraș imperial, cu slăbiciunea sa pentru baluri mascate ușor vulgare, să fie invadat de hoarde travestite, am dorit să știm ce cred cu adevărat oamenii din țările concurente despre reprezentanții lor muzicali. Așa că am rugat birourile locale VICE să ne împărtășească ultimele noutăți despre concurenți”, scrie site-ul în continaure. Iată care sunt rezultatele „anchetei” și cum a fost descrisă de jurnaliștii de la Vice fiecare melodie în parte.

Eurovision 2015: ROMÂNIA, reprezentată de Voltaj - „De La Capăt”

Piesa României pentru Eurovision 2015 este interpretată de trupa Voltaj, celebră în anii ’90, care încearcă acum să exploateze la maximum tema socială a românilor care își abandonează copiii acasă pentru a lucra în străinătate. Ceva gen emisiunea „Vin românii!” difuzată de Channel 4, numai că fără nici cea mai mică urmă de ironie. Faptul că prima jumătate a cântecului este cântată în limba română spune totul despre cât efort au fost dispuși să facă pentru a câștiga Eurovision 2015.

Eurovision 2015: MAREA BRITANIE, reprezentată de Electro Velvet – „I’m Still In Love With You” („Încă te mai iubesc”)

Mulți cinici găsesc motive să critice alegerea duetului Alex Larke și Bianca Nicholas - nume de scenă Electro Velvet (doi artiști foarte entuziaști, dar cam fără motiv) - ca reprezentanți ai Marii Britanii anul acesta la Eurovision 2015. Într-adevăr, audiția Biancăi la Vocea Marii Britanii a fost atât de neinspirată, că nu a reușit să ridice nici un colț al sprâncenei lui William. Așa este, lui Alex nu i se recunoaște decât meritul de a fi un fel de Mick Jagger cam la mâna a doua dintr-o trupă imitând pe Rolling Stones.

Iar cântecul lor pentru Eurovision 2015, „I’m Still In Love With You”, are ceva din urletele disperate și înfricoșate ale unui copilaș care s-a pierdut de mama lui la mall. Tot ciudat ar fi și faptul că melodia a fost scrisă de tipul care a compus coloana sonoră serialului de televiziune „Jim’ll Fix It”.

Adevărul adevărat este că aici este vorba despre iluzii ale faimei și despre repetarea greșelilor epice ale trecutului, toate conclucrând pentru a face din trupa mai sus menționată cea mai arhetipală alegere pentru Marea Britanie a secolului 21.

Eurovision 2015: POLONIA, reprezentată de Monika Kuszyńska – „In The Name of Love” („În numele iubirii”)

Nici o cantitate de balade rock cu final lacrimogen nu va putea schimba tristul adevăr că acesta este cel mai plictisitor cântec înregistrat vreodată. Îți dă senzația că a fost scris ca muzică funerară pentru înmormântarea mulțimilor de fani Eurovision 2015 care urmează să decedeze de plictiseală cam pe la jumătatea cântecului.

Lasând la o parte cântecul, nu putem aproba nici videoclipul și asta din principiu. Nu poți să filmezi un videoclip pur și simplu ca să îi faci pe spectatori să se stimtă niște dobitoci. Poftim, stăm cu toții liniștiți judecând-o în tăcere pe această caricatură a lui Céline Dion pentru că stă pe o podea, unde cântă și își tot face selfie-uri, iar la sfârșit vedem brusc că de fapt e într-un cărucior cu rotile. Această informație trebuia să fie dezvăluită încă din prima scenă, pe bune!

Eurovision 2015: AUSTRALIA, reprezentată de Guy Sebastian – „Tonight Again” („În seara asta din nou”)

Mda, Australia ia parte la concursul Eurovision 2015. Habar nu avem de ce. Ca să îi oferim un pic de context participantului nostru, trebuie să menționăm că Guy Sebastian a câștigat primul sezon al concursului „Australian Idol”. Prestația lui a fost memorabilă pentru faimoasa sa tunsoare afro, pentru comentariile lui Beyoncé și pentru credința lui de nezdruncinat în păstrarea virginității.

Părerea mea este că l-au ales mult prea ușor pe Guy. După „Australian Idol”, cariera lui n-a cunoscut nici un suiș spectaculos, dar cu toate acestea a rămas printre răsfățații industriei muzicale. Și ce mod mai bun de a reunoaște meritele unui cântăreț cu față de puștan, inofensiv și care a trecut pe lângă celebritate fără să se oprească decât să îl trimiți la Eurovision 2015. Mult noroc, Guy! Ești un bun exemplu pentru iubirea pe care o are națiunea noastră față de jumătățile de măsură.

Eurovision 2015: FRANȚA, reprezentată de Lisa Angell - „N’oubliez pas” („Să nu uiți niciodată”)

Concurenta franțuzoaică de la Eurovision 2015 a reprezentat probabil cel mai jenant lucru pe care țara noastră a trebuit să îl îndure de la refuzul echipei naționale de a coborî dintr-un autobuz în 2010. Anul acesta, însă, francezii au toate speranțele să se vadă câștigători trimițând în concurs o melodie solidă și plină de sentiment, interpretată de cântăreața Lisa Angell.

Cântecul ei, „N’oubliez pas”, este despre distrugerea satului copilăriei sale de către soldați, cum totul era numai o distracție și jocuri înainte de război și despre cum ar trebui să evităm să avem vreo încredere în nemți. Dacă nici cântecul ăsta nu ajunge în topul 20 Eurovision 2015, probabil va trebui să o aducem înapoi pe Céline Dion.

Eurovision 2015: CEHIA, reprezentată de Marta Jandová și Václav Noid Bárta – „Hope Never Dies” („Speranța nu moare niciodată”)

Marta Jandova este fiica starului rock’n’roll local Petr Janda, un talent uimitor al anilor ’60, dar care nu a mai făcut nimic de atunci. Marta este o semicelebritate în Republica Cehă și cântă într-o trupă nemțească numită Die Happy („Să mori fericit”, n.r.).

Vaclav Noid Barta, colegului ei de Eurovision 2015, a fost un tip la modă printre puștii provinciali pe când cânta într-o trupă de rock alternativ. Cel mai bun lucru care se poate spune în legătură cu trupa respectivă este că îl împiedica pe Vaclav să scrie melodii fără nici un sens, precum „Hope Never Dies”.

Eurovision 2015: OLANDA, reprezentată de Trijntje Oosterhuis – „Walk Along” („Vino cu mine”)

În anii ’90, Trijntje Oosterhuis era unul dintre cele mai mari staruri ale Olandei, străbătând țara în lung și în lat prin turnee cu trupa sa, Total Touch. De atunci muzica ei s-a maturizat în ceva infinit mai plictisitor și, să recunoaștem, de toată jena. Piesa ei pentru concurs, „Walk Along”, pare înregistrarea unei mame între două vârste care vine acasă beată de la o reuniune a liceului. E foarte enervantă, dar te și prinde puțin.

Eurovision 2015, BELGIA, reprezentată de Loic Notte – „Rhythm Inside” („Ritmul interior”)

Loic Notte de-abia a împlinit vârsta să intre în vreun concurs. „Rhythm Inside” sună ca un album al lui Lorde lăsat să cânte o zi întreagă: iritant.

Eurovision 2015: SUEDIA, reprezentată de Måns Zelmerlöw – „Heroes” („Eroi”)

Måns Zelmerlöw a devenit faimos câștigând locul al cincilea în versiunea suedeză a „Idol”-ului. De atunci, a devenit prezentator de televiziune și subiect preferat pentru fotografii de postere în fața cărora visează toate adolescentele. A mai ocupat primele locuri în trei competiții de selecție a melodiei pentru Eurovision 2015 (Melodifestivalen), dar anul acesta este prima oară când iese câștigător și, în plus, cu cel mai mare număr de voturi din istoria competiției.

Eurovision 2015: SPANIA, reprezentată de Edurne – „Amanecer” („Răsărit de soare”)

Edurne și-a câștigat celebritatea în urma participării la un concurs de talente numit „Operación Triunfo”, un fel de amestec între „Pop Idol” și „Big Brother”, premiul fiind participarea la Eurovision 2015. Nu a câștigat chiar atunci, dar nu mai contează, a ajuns la Eurovision 2015. Acestea fiind spuse, spaniolii nu au nici o încredere în ea, iar ea nu se străduiește deloc să îi încurajeze. Dacă nu vorbiți spaniola, considerați-vă norocoși, pentru că versurile sunt dureros de kitsch.

Eurovision 2015: DANEMARCA, reprezentată de Anti Social Media – „The Way You Are” („Cum ești tu”)

Contribuția Danemarcei la extravaganța Eurovision 2015 de anul acesta se va face prin intermediul trupei formate din patru membri și numită Anti Social Media. Pe lângă numele grețos de postmodernist al trupei, băieții au mai reușit să câștige inimile danezilor cu zâmbetele lor strălucitoare și cu imnul pop-rock „The Way You Are”.

Eurovision 2015: GERMANIA, reprezentată de Anne Sophie – „Black Smoke” („Fum negru”)

Să începem cu începutul: nu cunoaștem nici măcar o persoană căreia să-i placă Anne Sophie. Cântăreața, care a jucat deja și într-un film la Hollywood, a ajuns la Eurovision 2015 doar pentru că un alt concurent s-a retras. Nu a fost o victorie prea demnă, nu-i așa?

Eurovision 2015: GRECIA, reprezentată de Maria Elena Kyriakou – „One Last Breath” („O ultimă răsuflare”)

Piesa Greciei pentru Eurovision 2015, „One Last Breath”, a fost scrisă de cântăreața cipriotă Maria-Elena Kyriakou. Subiectul piesei este, dacă vă vine să credeți?!, o femeie care se alege cu inima frântă. Și îl tot imploră pe iubitul ei să se întoarcă la ea... Îmi vine să casc! Nu, nu cred că ne punem mari speranțe în virtuțile narcoleptice ale acestei piese.

Eurovision 2015: SERBIA, reprezentată de Bonjana Stamenov – „Beauty Never Lies” („Frumusețea nu minte niciodată”)

Bonjana, sau Arethra Franklin a Serbiei cum se pare că a fost numită, va fi prima cântăreață din Serbia care va cânta numai în limba engleză. În biografia trimisă organizatorilor concursului s-a lăudat că se pricepe foarte bine să cânte la lăută muzică renascentistă, că îi place să croșeteze și adoră să gătească. Nu sunt sigur cum toate astea îi pot îmbunătăți șansele, dar nu strică să știm.

Eurovision 2015, FINLANDA: Pertti Kurikan Nimipäivät – „Aina mun pitää” („Întotdeauna”)

Pertti Kurikan Nimipäiväta este numele unei trupe punk-rock finlandeze formate în 2009. Toți cei patru membri au câte o dizabilitate. Trupa și-a câștigat faima națională în urma difuzării documentarului „The Punk Syndrome” în anul 2012. În Finlanda, au reușit să aducă în atenția publicului o serie de chestiuni importante referitoare la modul de percepție a persoanelor cu dizabilități.  Cântecul cu care vor participa este cel mai scurt din istoria Eurovisionului.

Eurovision 2015: ELVEȚIA, reprezentată de Mélanie René – „Time To Shine” („E timpul să strălucești”)

Mélanie nu e o fată rea sau ceva de genul ăsta. Doar că e și mai decolorată decât cașcavalul cu toate găurile din el. Cântecul ei, „Time to Shine”, e plictisitor și identic cu miile de melodii elvețiene prezentate de-a lungul timpului. Având în vedere reacțiile negative cu care se confruntă Austria anul acesta din partea presei, pare o decizie conștientă a Elveției să trimită pe cineva care nu prezintă nici un pericol de a le aduce concursul pe cap anul viitor.

Eurovision 2015: MOLDOVA, reprezentată de Eduard Romanyuta – „I Want Your Love” („Vreau dragostea ta”)

Piesa Moldovei pentru Eurovision 2015 este un cântec clasic de dragoste al anilor ’80. Ceea ce este în regulă, dar Eduard cântă în limba ucrainiană, se presupune că este sponsorizat de Ucraina și pretinde să fie un fel de punte umană care va uni Ucraina cu lumea occidentală. Ca să vezi!

Eurovision 2015: AUSTRIA, reprezentată de The Makemakes – „I Am Yours” („Sunt al tău”)

Se zvonește că ORF, compania națională de televiziune a Austriei, nu își poate permite să câștige și să găzduiască Eurovisionul a doua oară. Deci nu ar fi așa o mare surpriză că oamenii au votat pentru o trupă rock mai puțin controversată în concursul național de selecție. Optimiștii susțin că The Makemakes au câștigat pentru că se pricep cu adevărat la muzică, iar Austria vrea să se autoreprezinte cu un cântec modest pe teren propriu. Dar alții spun că trupa a câștigat dată fiind asemănarea solistului cu Conchita Wurst.

Probabil că există un strop de adevăr în toate aceste teorii. Oricum, cel mai clar este faptul că mulți oameni sunt fascinați de blugii mulați (unul dintre aspectele caracteristice ale trupei The Makemakes). De parcă nu au mai văzut bărbați în pantaloni mulați niciodată. La fel, unii ziariști locali nu se pot opri din comentariile referitoare la părul lor facial extraordinar. S-ar părea că tipii obișnuiți cu barbă sunt încă o senzație în Austria, chiar și în această eră post-Wurst.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net