Eurovision 2015, semifinala 2: Țările cu cele mai mari șanse de calificare

eurovision_2015_semifinala_2.jpg

eurovision 2015 semifinala 2 calificare
Eurovision 2015, semifinala 2: Concurenții au urcat pe scena de la Viena pentru repetiția generală
foto: eurovision.tv

Joi (21 mai) se va desfășura competiția muzicală Eurovision 2015, semifinala 2. Pe scena de la Viena, vor urca alți concurenți, din 17 țări, însă numai zece dintre aceștia se vor putea califica în finala de sâmbătă (23 mai).

La Eurovision 2015, semifinala 2, vor cânta Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Letonia, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveția, Cipru, Solovenia și Polonia, în ordinea indicată. În urma repetiției generale cu juriu, care a avut loc miercuri (20 mai), un site dedicat Eurovisionului a realizat o analiză prin care relevă care sunt țările cu cele mai mari șanse de a se califica în finală.

Jurnalistul Stefan Resimic, prezent și el la Eurovision 2015, semifinala 2m a stabilit trei calificative pe care le-a atribuit fiecărei țări care va cânta în semifinala a doua: „cel mai probabil să se califice”, „la limita de calificare” și „cu siguranță nu se califică”. Astfel, potrivit oikotimes.com, în categoria „cu siguranță nu se califică” se află Elveția, Portugalia și San Marino. „La limita de calificare” sunt Polonia, Cipru, Letonia, Israel, Cehia, Malta, Muntenegru și Irlanda, iar „cel mai probabil să se califice”, în opinia jurnalistului, sunt țările Slovenia, Suedia, Islanda, Azerbaidjan, Norvegia și Lituania. Resimic nu motivează aceste alegeri, însă descrie, pe scurt, cum a fost prestația fiecărei țări la repetiția generală.

Eurovision 2015, semifinala 2: Concurenții au probat costumele

Ultima repetiție fără juriu pentru Eurovision 2015, semifinala 2, s-a desfășurat miercuri (20 mai) și a început la ora 16.00, ora României. Realizatorii emisiunii au alcătuit un videoclip intitulat „100 de secunde de la repetiție (semifinala 2)”. În imagini apar momentele din culise, unde concurenții fac vocalize și își probează costumele. Aceasta a fost ultima șansă a concurenților celor 17 țări să-și pună la punct momentele artistice pe care le vor susține pe scenă.

Eurovision 2015, semifinala 2: Urmărește 100 de secunde de la repetiție

Eurovision 2015 semifinala 2: Care sunt primii 10 finaliști înainte de a doua semifinală

Marți, 19 mai, a avut loc prima semifinală a competiției muzicale. Pe scena de la Viena au urcat 16 participanți, dintre care s-au calificat numai 10. Albania, Armenia, Rusia, România, Ungaria, Grecia, Estonia, Georgia, Serbia și Belgia sunt țările care au rămas în finală și urmează să cânte sâmbătă (23 mai), alături de alți zece participanți, care urmează să fie selectați la Eurovision 2015, semifinala 2. În total, în finală vor cânta 27 dintre concurenți.

Loading...

Citește și