Eurovision 2015, Semifinala 1: Clasament. Vezi cine s-a calificat în finală

eurovision_2015_semifinala_1_repetitii_7.jpg

Eurovision 2015, semifinala 1: Trupa Voltaj s-a calificat în finala de sâmbătă (23 mai)
Foto: eurovision.tv

Marţi seara (19 mai) a avut loc ceremonia de deschidere Eurovision 2015 și semifinala 1. Pe scenă au urcat 16 participanți ai concursului, printre care s-a aflat și România. Dintre acestea s-au calificat doar zece, care vor reveni pe scenă în finala de sâmbătă (23 mai). Voltaj a trecut de prima semifinală Eurovision 2015, aşadar România s-a calificat în etapa următoare.

Concursul Eurovision 2015, semifinala 1, a putut fi urmărit de telespectatori în direct pe postul televiziunii române (TVR). Competiția a fost deschisă de cei din Republica Moldova, apoi au urcat pe scenă reprezentanții celorlalte țări - Armenia, Belgia, Olanda, Finlanda, Grecia, Estonia, Republica Macedonia, Serbia, Ungaria, Belarus, Rusia, Danemarca, Albania, România și Georgia. Trupa Voltaj a fost penultima care a cântat pe scenă, iar Călin Goia și colegii săi au fost copleșiți de emoții. 

 • Eurovision 2015 semifinala 1 in imagini
  Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini - Reprezentanții Armeniei
  Foto: Getty Images
 • Eurovision 2015 semifinala 1 in imagini
  Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini - Uzari and Maimuna, Belarus
  Foto: Getty Images
 • Eurovision 2015 semifinala 1 in imagini
  Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini - Elhaida Dani, Albania
  Foto: Getty Images
 • Eurovision 2015 semifinala 1 in imagini
  Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini - Voltaj, trupa care a reprezentat țara noastră
  Foto: Getty Images
 • Eurovision 2015 semifinala 1 in imagini
  Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini - Bojana Stamenov, Serbia
  Foto: Getty Images
 • Eurovision 2015 semifinala 1 in imagini
  Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini - Loic Nottet, Belgia
  Foto: Getty Images
 • Eurovision 2015 semifinala 1 in imagini
  Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini - Pertti Kurikan Nimipaeivaet, Finlanda
  Foto: Getty Images
 • Eurovision 2015 semifinala 1 in imagini
  Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini - Maria Elena Kyriakou, Grecia
  Foto: Getty Images
 • Eurovision 2015 semifinala 1 in imagini
  Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini - Nina Sublatti, Georgia
  Foto: Getty Images
 • Eurovision 2015 semifinala 1 in imagini
  Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini - Eduard Romanyuta, Republica Moldova
  Foto: Getty Images
 • Eurovision 2015 semifinala 1 in imagini
  Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini - Boggie, Ungaria
  Foto: Getty Images
 • Eurovision 2015 semifinala 1 in imagini
  Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini - Polina Gagarina, Russia
  Foto: Getty Images
 • Eurovision 2015 semifinala 1 in imagini
  Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini - Daniel Kajmakoski, Macedonia
  Foto: Getty Images
 • Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini andrei leonte x-factor voltaj
  Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini - Andrei Leonte este unul dintre textierii piesei în limba engleză cântată de Voltaj
  foto: arhiva personală
 • Eurovision 2015 semifinala 1 in imagini
  Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini - Andrei Leonte, fericit să îi susțină pe băieții de la Voltaj
  Foto: Arhivă personală
 • Eurovision 2015 semifinala 1 in imagini
  Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini - suporterii României sunt pe poziții
  Foto: Getty Images
 • Eurovision 2015 semifinala 1 in imagini
  Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini - locul unde presa monitoriza totul
  Foto: Getty Images
 • Eurovision 2015 semifinala 1 in imagini
  Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini - atmosfera din sală a fost incendiară
  Foto: Getty Images
 • Maximize

1/18

Eurovision 2015, Semifinala 1: S-au calificat în finală doar 10 țări

UPDATE (23.55): După ce s-au calculat voturile publicului și notele juriilor de specialitate, au fost anunțați cei zece calificați în finală:

 1. Albania,
 2. Armenia,
 3. Rusia,
 4. România,
 5. Ungaria,
 6. Grecia,
 7. Estonia,
 8. Georgia,
 9. Serbia și
 10. Belgia. 

Țările au fost anunțate în ordine aleatorie, pentru a nu infuența în nici un fel, așadar numerotarea de mai sus nu are nici o importanță pentru finala de sâmbătă (23 mai).  

Eurovision va continua joi (21 mai), cu a doua semifinală, când vor concura Norvegia, Irlanda, Cehia, Lituania, San Marino, Malta, Portugalia, Muntenegru, Elveţia, Azerbaidjan, Slovenia, Letonia, Polonia, Islanda, Israel, Cipru şi Suedia.

Ţările calificate direct în finală sunt:

 1. Australia,
 2. Austria,
 3. Franța,
 4. Germania,
 5. Italia,
 6. Spania și
 7. Marea Britanie.

Finala concursului Eurovision va avea loc sâmbătă (23 mai), de la ora 22.00 (ora României).

Prima semifinală de la Eurovision 2015 (marți, 19 mai) a început la 22.00 (ora României) și s-a terminat la 00.10. Click! a urmărit competiția și a notat cele mai importante momente. Mai jos, puteți asculta toate melodiile care s-au calificat în finală.

Eurovision 2015, semifinala 1: Albania, prima calificată în finală

Piesa „I'm Alive” va fi interpretată de Elhaida Dani, reprezentanta Albaniei la Eurovision 2015, semifinala 1. Artista, în vârstă de 21 de ani, este celebră nu numai în țara ei, cât și în Italia, unde a câtișgat concursul „Vocea Italiei”. Aceasta spune că principalul lucru pe care l-au avut în gând atunci când au compus melodia a fost publicul internațional, astfel , piesa promite să atingă întreg publicul care va urmări concursul.

Eurovision 2015, semifinala 1: Armenia, a doua calificată în finală

Reprezentatul Armeniei la Eurovision 2015, semifinala 1, este trupa Genealogy, formată din șase muzicieni care au fost selectați de televiziunea publică a Armeniei pentru a cânta melodia „The Shadow” pe scena din Viena. Aceasta este descrisă ca fiind un imn al păcii, unității și iubirii. Melodia a fost compusă de Armen Martirosyan împreună cu liricista Inna Mkrtchyan, mesajul principal fiind „Fericirea se naște tunci cînd oamenii sunt uniți și trăiesc în armonie cu ei înșiși, cu familiile lor, cu relațiile lor de dragoste și așa mai departe”.

Eurovision 2015, semifinala 1: Rusia, a treia calificată în finală

Polina Gargarina este una dintre cele mai cunoscute vedete ale televiziunii ruse și își va reprezenta țara la Eurovision 2015, semifinala 1, cu melodia „A Million Voices”. La acest cântec a lucrat o echipă întreagă de autori internaționali, inclusiv autori ruși, suedezi și chiar un Australian care locuiește în Berlin. Polina a declarat că este mai mult decât fericită că are șansa de a-și reprezenta țara la un astfel de concurs.

Eurovision 2015, semifinala 1: România, a patra calificată în finală

Voltaj duce piesa „De la capăt”/ „All over again” la Eurovision 2015, semifinala 1, care va interpretată în limba engleză pentru a putea fi înțeleasă de public. Voltaj este una dintre cele mai importante trupe de pop-rock din țară, iar melodiile lor au fost întotdeauna apreciate de public și difuzate la radio și televizor. Melodia cu care va participa Voltaj are un mesaj menit să emoționeze, despre copiii ai căror părinți au plecat la muncă în străinătate și i-au lăsat singuri, cu vecinii sau bunicii lor.

Voltaj are peste 20 de ani vechime în muzica românească, iar anul acesta a câștigat selecția pentru participarea la Eurovision 2015, semifinala 1. Membrii trupei au ținut spectacole în multe țări, inclusiv Moldova, Austria, Italia, Spania și Irlanda, având, de obicei, mai mult de 100 de concerte pe an. Voltaj a primit deja câteva premii pentru performanță, precum Best Romanian Act în cadrul concursului MTV Europe Music Awards din 2005.

Eurovision 2015, semifinala 1: Ungaria, a cincea calificată în finală

Ungaria va fi reprezentată de către Boggie la Eurovision 2015, semifinala 1, care va interpreta melodia „Wars For Nothing”. Cântecul trasmite un mesaj puternic împotriva războaielor și este o baladă compusă de Áron Sebestyén, Sára Helene Bori și Boggie însăși. Toți cei trei compositori au câte o poveste diferită în spatele compunerii acestei melodii, însă scopul principal este cel al sensibilizării oamenilor în ceea ce privește problema războialeor.

Eurovision 2015, semifinala 1: Grecia, a șasea calificată în finală

Maria Elena Kyriakou va interpreta piesa „One Last Breath” la Eurovision 2015, semifinala 1, fiind reprezentanta Greciei în concurs. Aceasta a declarat că a visat dintotdeauna să ajungă la Eurovision, astfel, melodia cu care a decis să participle este una foarte importantă pentru ea. Aceasta este scrisă într-o perioadă din viața ei intensă din punct de vedere emoțional. Melodia este despre dragoste, un subiect despre care artista crede că este relevant pentru oricine.

Eurovision 2015, semifinala 1: Estonia, a șaptea calificată în finală

Estonia va fi reprezentată de Elina Born și Stig Rasta la Eurovision 2015, semifinala 1, care vor interpreta melodia „Goodbye to Yesterday”. Stig a descoperit-o pe Elina pe youtube și a fost „complet fermecat de muzicalitatea ei”, a declarat artistul pentru echipa Eurovision.  Melodia a fost scrisă cu câțiva ani înainte de concurs, iar acum a venit timpul să fie descoperită, întrucât cei doi au decis să participe cu ea la Eurovision.

Eurovision 2015, semifinala 1: Georgia, a opta calificată în finală

Georgia va fi reprezentată de Nina Sublatti la Eurovision 2015, semifinala 1, care va interpreta melodia „Warrior”. Piesa a fost scrisă de artistă însăși, iar mesajul este unul feminist și sincer, care are legătură cu istoria femeii în Georgia. Nina este fericită că poate participa la Eurovision, întrucât aceasta își dorește foarte mult ca melodia ei să fie auzită în toată Europa, iar acest concurs este evenimentul care poate face acest lucru posibil.

Eurovision 2015, semifinala 1: Serbia, a noua calificată în finală

Bojana Stamenov a câștigat selecția finală a Serbiei pentru participarea la Eurovision 2015, semifinala 1. Publicul i-a apreciat vocea puternică și interpretarea deosebită. Aceasta a fost finalistă în concursul „Serbia are talent” din anul 2012, iar acum va participa la concursul Eurovision. Melodia cu care va participa, „Beauty Never Lies”, transmite un mesaj puternic și este o imensă provocare pentru artistă din punctul de vedere al vocii.

Eurovision 2015, semifinala 1: Belgia, a zecea calificată în finală

Belgia va fi reprezentată de Loïc Nottet la Eurovision 2015, semifinala 1, care va interpreta melodia „Rythm Inside”. Loïc Nottet are numai 19 ani și este finalist în al treilea sezon al emisiunii „The Voice Belgique”. Mai mult, tânărul a semnat deja un contract cu Sony Music Entertainment. Reprezentarea pe scenă a melodiei „Rythm Inside” va fi una minimalistă,  cu multe jocuri de lumini, iar cântărețul va fi însoțit de cinci dansatori pe scena de la Viena.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1