Eurovision 2015: Semifinala 1. Ascultă toate melodiile din prima semifinală

eurovision_2015_semifinala_1_calin_goia_repetitii.jpg

eurovision 2015 semifinala 1 repetetii melodii
Eurovision 2015, semifinala 1: Toți participanții pe scenă la ultima repetiție înainte de prima semifinală
Foto: eurovision.tv

Marţi, 19 mai, începe concursul de muzică Eurovision 2015, semifinala 1. În această seară, începând cu ora 22:00, va avea loc ceremonia de deschidere Eurovision 2015. Pe scenă vor urca primii 16 participanți ai concursului, printre care se află și România.

Concursul Eurovision 2015, semifinala 1, va putea fi urmărit de telespectatori în direct pe postul televiziunii române (TVR). Vor fi difuzate momentele fiecărui participant la concurs, începând cu Republica Moldova, urmată de Armenia, Belgia, Olanda, Finlanda, Grecia, Estonia, Republica Macedonia, Serbia, Ungaria, Belarus, Rusia, Danemarca, Albania, România și Georgia. Trupa Voltaj va fi penultima care va cânta pe scenă, fiind urmată de Georgia.

Eurovision 2015, semifinala 1: Republica Moldova (1)

Concursul Eurovision 2015, semifinala 1, va fi deschis de participantul Republicii Moldova, artistul independent Eduard Romanyuta, în vârstă de 22 de ani, cu melodia „I Want Your Love”. Melodia a fost creată special pentru participarea la Eurovision, iar videoclipul a strâns deja peste 1.000.000 de vizualizări pe platforma de videoclipuri pe care a fost publicat. Eduard a dedicat piesa „I want your love” unei fete de care s-a îndrăgostit.

Eurovision 2015, semifinala 1: Armenia (2)

Reprezentatul Armeniei la Eurovision 2015, semifinala 1, este trupa Genealogy, formată din șase muzicieni care au fost selectați de televiziunea publică a Armeniei pentru a cânta melodia „The Shadow” pe scena din Viena. Aceasta este descrisă ca fiind un imn al păcii, unității și iubirii. Melodia a fost compusă de Armen Martirosyan împreună cu liricista Inna Mkrtchyan, mesajul principal fiind „Fericirea se naște tunci cînd oamenii sunt uniți și trăiesc în armonie cu ei înșiși, cu familiile lor, cu relațiile lor de dragoste și așa mai departe”.

Eurovision 2015, semifinala 1: Belgia (3)

Belgia va fi reprezentată de Loïc Nottet la Eurovision 2015, semifinala 1, care va interpreta melodia „Rythm Inside”. Loïc Nottet are numai 19 ani și este finalist în al treilea sezon al emisiunii „The Voice Belgique”. Mai mult, tânărul a semnat deja un contract cu Sony Music Entertainment. Reprezentarea pe scenă a melodiei „Rythm Inside” va fi una minimalistă,  cu multe jocuri de lumini, iar cântărețul va fi însoțit de cinci dansatori pe scena de la Viena.

Eurovision 2015, semifinala 1: Olanda (4)

Trijntje Oosterhuis va reprezenta Olanda la Eurovision 2015, semifinala 1, cu melodia „Walk Along”. Melodia a fost scrisă de solistă însăși și a avut premiera la emisiunea „Vocea Olandei”, unde a făcut parte din echipa de traineri. Artista a lucrat cu mulți artiști internaționali, precum Andrea Bocelli, Lionel Richie, Queen, Al Jarreau, Ivan Lins și mulți alții. Mai mult, Trijntje a avut ocazia să cânte pentru familia regală, atât în privat, cât și în public.

Eurovision 2015, semifinala 1: Finlanda (5)

Finlanda va fi reprezentată de Pertti Kurikan Nimipäivät la Eurovision 2015, semifinala 1, o trupă de punk care va interpreta meliodia „Aina Mun Pitää”. Trupa a fost înființată în anul 2009, iar Pertti Kurikka, chitaristul, este cel care scrie versurile și compune muzica, împreună cu vocalistul Kari Aalto. Ceilalți doi membri ai trupei sunt Sami Helle, basistul, și Toni Valitalo, toboșarul. Toți cei patru membri ai trupei suferă de dizbilități mintale, însă acest lucru nu i-a împiedicat să participle la Eurovision 2015.

Eurovision 2015, semifinala 1: Grecia (6)

Maria Elena Kyriakou va interpreta piesa „One Last Breath” la Eurovision 2015, semifinala 1, fiind reprezentanta Greciei în concurs. Aceasta a declarat că a visat dintotdeauna să ajungă la Eurovision, astfel, melodia cu care a decis să participle este una foarte importantă pentru ea. Aceasta este scrisă într-o perioadă din viața ei intensă din punct de vedere emoțional. Melodia este despre dragoste, un subiect despre care artista crede că este relevant pentru oricine.

Eurovision 2015, semifinala 1: Estonia (7)

Estonia va fi reprezentată de Elina Born și Stig Rasta la Eurovision 2015, semifinala 1, care vor interpreta melodia „Goodbye to Yesterday”. Stig a descoperit-o pe Elina pe youtube și a fost „complet fermecat de muzicalitatea ei”, a declarat artistul pentru echipa Eurovision.  Melodia a fost scrisă cu câțiva ani înainte de concurs, iar acum a venit timpul să fie descoperită, întrucât cei doi au decis să participe cu ea la Eurovision.

Eurovision 2015, semifinala 1: Macedonia (8)

Daniel Kajmakoski a fost unul dintre primii participanți anunțați la Eurovision 2015, semifinala 1. Acesta va interpreta melodia „Autumn Leaves”, cu care va reprezenta Macedonia la concurs. Acesta a declarat că melodia „Autumn Leaves” îi amintește de prima lui iubire, de copilărie și locul unde a fost crescut. Concursul Eurovision l-a fascinat dintotdeauna și este fericit că poate să participe la un astfel de eveniment, unde muzica unește oameni din toată lumea.

Eurovision 2015, semifinala 1: Serbia (9)

Bojana Stamenov a câștigat selecția finală a Serbiei pentru participarea la Eurovision 2015, semifinala 1. Publicul i-a apreciat vocea puternică și interpretarea deosebită. Aceasta a fost finalistă în concursul „Serbia are talent” din anul 2012, iar acum va participa la concursul Eurovision. Melodia cu care va participa, „Beauty Never Lies”, transmite un mesaj puternic și este o imensă provocare pentru artistă din punctul de vedere al vocii.

Eurovision 2015, semifinala 1: Ungaria (10)

Ungaria va fi reprezentată de către Boggie la Eurovision 2015, semifinala 1, care va interpreta melodia „Wars For Nothing”. Cântecul trasmite un mesaj puternic împotriva războaielor și este o baladă compusă de Áron Sebestyén, Sára Helene Bori și Boggie însăși. Toți cei trei compositori au câte o poveste diferită în spatele compunerii acestei melodii, însă scopul principal este cel al sensibilizării oamenilor în ceea ce privește problema războialeor.

Eurovision 2015, semifinala 1: Belarus (11)

Duo Uzari și Maimuna vor participa împreună la Eurovision 2015, semifinala 1, reprezentând Belarus la Viena. Cei doi vor interpreta piesa „Time”, pentru al cărei videoclip Uzari a fost filmat alergând 20 de kilometri. Tot el a declarat că Eurovision 2015 este cel mai mare eveniment în direct, urmărit de milioane de oameni, care îi oferă șansa de a-și reprezenta țara, dar și de a cunoaște alți artiști alături de care să bucure de spectacol.

Eurovision 2015, semifinala 1: Rusia (12)

Polina Gargarina este una dintre cele mai cunoscute vedete ale televiziunii ruse și își va reprezenta țara la Eurovision 2015, semifinala 1, cu melodia „A Million Voices”. La acest cântec a lucrat o echipă întreagă de autori internaționali, inclusiv autori ruși, suedezi și chiar un Australian care locuiește în Berlin. Polina a declarat că este mai mult decât fericită că are șansa de a-și reprezenta țara la un astfel de concurs.

Eurovision 2015, semifinala 1: Danemarca (13)

Anti Social Media este trupa care va reprezenta Danemarca la Eurovision 2015, semifinala 1. Trupa este formată din patru membri și este inspirată de sunetele anilor '60. Aceștia vor interpreta melodia „The Way You Are”, iar performanța lor va fi una pozitivă. Doi dintre membrii trupei au numai 19 ani, iar Anti Social Media reprezintă o formație numai de 3 luni, fiind nou lansată pe piața muzicii din Danemarca. Băieții au declarat că participarea la Eurovision reprezintă o adevărată oportunitate pentru ei.

Eurovision 2015, semifinala 1: Albania (14)

Piesa „I'm Alive” va fi interpretată de Elhaida Dani, reprezentanta Albaniei la Eurovision 2015, semifinala 1. Artista, în vârstă de 21 de ani, este celebră nu numai în țara ei, cât și în Italia, unde a câtișgat concursul „Vocea Italiei”. Aceasta spune că principalul lucru pe care l-au avut în gând atunci când au compus melodia a fost publicul internațional, astfel , piesa promite să atingă întreg publicul care va urmări concursul.

Eurovision 2015, semifinala 1: România (15)

Voltaj duce piesa „De la capăt”/ „All over again” la Eurovision 2015, semifinala 1, care va interpretată în limba engleză pentru a putea fi înțeleasă de public. Voltaj este una dintre cele mai importante trupe de pop-rock din țară, iar melodiile lor au fost întotdeauna apreciate de public și difuzate la radio și televizor. Melodia cu care va participa Voltaj are un mesaj menit să emoționeze, despre copiii ale căror părinți au plecat la muncă în străinătate și i-au lăsat singuri, cu vecinii sau bunicii lor.

Voltaj are peste 20 de ani vechime în muzica românească, iar anul acesta a câștigat selecția pentru participarea la Eurovision 2015, semifinala 1. Membrii trupei au ținut spectacole în multe țări, inclusiv Moldova, Austria, Italia, Spania și Irlanda, având, de obicei, mai mult de 100 de concerte pe an. Voltaj a primit deja câteva premii pentru performanță, precum Best Romanian Act în cadrul concursului MTV Europe Music Awards din 2005.

Eurovision 2015, semifinala 1: Georgia (16)

Georgia va fi reprezentată de Nina Sublatti la Eurovision 2015, semifinala 1, care va interpreta melodia „Warrior”. Piesa a fost scrisă de artistă însăși, iar mesajul este unul feminist și sincer, care are legătură cu istoria femeii în Georgia. Nina este fericită că poate participa la Eurovision, întrucât aceasta își dorește foarte mult ca melodia ei să fie auzită în toată Europa, iar acest concurs este evenimentul care poate face acest lucru posibil.

Loading...
 
 

Citește și