Eurovision 2015: Povestea clipului Voltaj - “De la capăt” cu regizorul Sabin Dorohoi VIDEO EXCLUSIV

eurovision2015_dorohoimare.jpg

eurovision 2015 romania finala voltaj
Eurovision 2015 - Sabin Dorohoi este încântat de colaborarea cu băieții de la Voltaj
Foto: Tatiana Solomon

Regizorul Sabin Dorohoi, realizatorul videoclipului piesei "De la capăt", cu care trupa Voltaj a reprezentat România la Eurovision 2015 (la Viena, în data de 23 mai), a făcut mărturisiri inedite, în exclusivitate pentru Click!, despre povestea imaginilor regizate de el.

La Eurovision 2015, în exclusivitate pentru reporterii Click!, Sabin Dorohoi a mărturisit că demersul artistic în cadrul căruia colaborează cu muzicienii de la Voltaj a devenit "un proiect social de anvergură", în care este onorat să participe.

Sabin Dorohoi este regizorul scurtmetrajului "Calea Dunării", o poveste ce abordează tema copiilor români rămași singuri, după ce părinții lor au plecat la muncă în străinătate. Vă amintim că fragmente din acest film au fost incluse în videoclipul trupei Voltaj pentru piesa "De la capăt". Mai mult, cei doi copii din rolurile principale — Răzvan Schinteie și Serena Stanciu — joacă și într-o serie de scurtmetraje care prezintă cazuri reale ale unor familii despărțite, cazuri care fac parte din ampla campanie socială "De la capăt" susținută de trupa Voltaj.

Eurovision 2015: Sabin Dorohoi, onorat să colaboreze cu Voltaj

 

“Relația noastră cu Voltaj a început în urmă cu cinci-șase luni… S-a potrivit foarte mult mesajul pe care filmul meu îl transmitea cu piesa. Practic, a fost o coincidență fericită. Cei de la Voltaj și-au dorit să integreze imagini din film în videoclipul lor. Bineînțeles că am fost de acord. Mai mult decât atât, am fost foparte onorat de acest lucru. În felul acesta a ănceput o prietenie foarte frumoasă, mai deosebită, nu a mai fost doar o relație profesională. Ulterior, după ce acest proiect a prins contur, s-a început, preactic, și Campania «De la capăt», plecând de la povestea filmului, de la problema socială tratată în film – care este , de fapt,o problemă mondială, nu se întâmplă doar în țara noastră...", a dezvăluit regizorul, la Eurovision 2015.

Urmărește interviul integral cu Sabin Dorohoi! 

“Sunt foarte multe țări care reprezintă bine la acest concurs. Cu siguranță, orice loc vom obține la Eurovision 2015, indiferent de rezultat, pentru mine este o mare onoare să reprezint România cu aceste imagini pe care echipa le-a proiectat. Indiferent de rezultat, repet, e important că șui România este în marea finală a competiției “, a mai mărturisit regizorul.

Celebritatea puştiului Răzvan Schinteie (12 ani) a început odată cu scurtmetrajul “Calea Dunării”, regizat de Sabin Dorohoi şi lansat în anul 2013, cu mult înainte ca Voltaj să ştie că va reprezenta România la Eurovision 2015. Puştiul, originar din Reşiţa (Caraş Severin), a fost actorul principal şi a interpretat rolul lui Ionuţ, un băieţel abandonat de părinţi în grija bunicului, pentru ca ei să plece la muncă în străinătate.

eurovision 2015 voltaj5.jpg

eurovision 2015 romania finala voltaj
Eurovision 2015: Răzvan Schinteie a fost actor principal în scurtmetrajul “Calea Dunării”
Foto Click!

 

„Răzvan Schinteie și Serena Stanciu au jucat în film. Ei au fost aleși după probe pentru film, în care au fost văyuți 82 de copii din Reșița, d ela trei școli. Practic, au fost trei probe de triere, care au durat două luni. Ei au fost cei doi care au fost aleși, în cele din urmă. Deși nu sunt actori profesioniști, ei trebuie să aibă de la Dumnezeu acest har...”,  a adăugat regizorul, la Eurovision 2015.

Băieţelul, care a emoţionat profund în videoclip, este elev în clasa a VI-a, la Şcoala Generală nr. 7 din Reşiţa, şi moşteneşte pasiunea pentru maşini a tatălui său, care lucrează ca şofer de tir. Răzvan a fost la Viena, la Eurovision 2015, să-i ţină pumnii lui Călin Goia şi celorlalţi artişti de la Voltaj.

Eurovision 2015: Sabin Dorohoi – “Proiectul «De la capăt» va merge mai departe!”

“Repet, proiectul de «De la capăt», indiferent de rezultatul de la Eurovision 2015, va merge mai departe. Asta pentru că vrem să realizăm și filme de lung metraj. În mare parte, echipa principală cred ca va fi aceeași, la partea artistică, la partea tehnică, etc “, a mai dezvăluit regizorul, la Eurovision 2015.

Eurovision 2015 a fost câştigat de suedezul Mans Zelmerlow, cu piesa „Heroes”. Voltaj şi cântecul „De la capăt” s-au clasat pe 15.

 

Corespondenta realizata cu sprijinul K+K Hotel Maria Theresia. 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1