Eurovision 2015 - De ce participă Australia în acest an

de_ce_participa_australia_eurovision_2015.jpg

de ce participa australia eurovision 2015
Motivul pentru care participă Australia la concursul Eurovision 2015
SURSĂ FOTO: infomusic.ro

Premieră absolută la Eurovision 2015: Australia va avea un reprezentant direct în marea finală de la Viena. Dacă vă întrebați de ce participă Australia la Eurovision 2015, motivul este tematica din acest an a concursului dar și popularitatea foarte mare pe care o are concursul în statul-continent.

Imediat după anunțarea prezenței inedite la Eurovision 2015, toată lumea s-a întrebat de ce participă Australia la un concurs ce reprezintă tocmai comunitatea europeană.

Organizatorii Eurovision 2015 au luat decizia de a invita în premieră o țară din afara spațiului comunitar să participe la renumitul concurs de muzică, cu drepturi depline, ba mai mult, să intre direct în marea finală ce va avea loc în data de 23 mai la Viena.

Eurovision 2015 - De ce participă Australia?

Răspunsul organizatorilor Eurovision 2015 la întrebarea 'de ce participă Australia la concurs' a fost unul cât se poate de clar. În primul rând este vorba de o aniversare a 60 de ani de competiție europeană muzicală.

Eurovision 2015 reprezintă al 60-lea an în care este organizat concursul, prilej cu care tema din acest a este 'Building Bridges' (Construind punți). Eurovision 2015 este considerat un concurs care a construit de-a lungul timpului punți de comunicare și apropiere între comunitățile din întreaga Europă.

La ceas aniversar, organizatorii au hotărât să construiască un nou pod, o nouă punte, de data aceasta între continentul nostru și Australia, prilej cu care au invitat-o să participe cu o melodie în concurs.

Eurovision 2015 - De ce participă Australia și nu altă țară?

Organizatorii Eurovision 2015 au și o explicație pentru alegerea făcută, deoarece multă lume s-a întrebat de ce participă Australia la Eurovision 2015 și nu o altă țară de pe alt continent.

Dacă Eurovision împlinește 60 de ani, în Australia această competiție muzicală este transmisă în direct de către o televiziune națională încă de acum 30 de ani. Televiziunea a continuat să cumpere drepturile de transmitere ani la rând deoarece, poate în mod surprinzător, show-ul este apreciat de public și deși e difuzat la ore foarte târzii, din cauza diferenței de fus orar, înregistrează audiențe foarte bune.

Astfel, popularitatea acestui concurs în Australia, deși ei nu au participat niciodată până acum, a făcut ca la Eurovision 2015 să fie invitați de onoare direct în finala de la Viena.

Eurovision 2015 - De ce participă Australia și ce se întâmplă dacă vor câștiga

Regulamentul Eurovision 2015 prevede ca Australia să intre direct în finală pentru a nu le periclita șansa țărilor europene aflate în competiție în cele două semifinale. Astfel, dacă până acum în finală erau calificate doar cele 5 țări organizatoare: Franța, Marea Britanie, Spania, Germania și Italia, în acest an printre ele se numără și invitata de onoare Australia.

Cu toate astea, s-a pus problema cazului în care Australia ar câștiga Eurovision 2015, ea participând cu drepturi depline în concurs (va transmite voturile și primește voturi ca orice alt competitor). În cazul în care Australia ar câștiga competiția, anul viitor Eurovisionul nu se va muta pe tărâmul cangurilor ci tot o țară europeană va fi gazda.

În plus, Australia este invitată doar în acest an să participe și organizatorii au anunțat că este un gest unic prilejuit doar de tematică, însă dacă vor câștiga competiția se văd obligați să îi invite din nou anul viitor.

Eurovision 2015 - De ce participă Australia și cine e reprezentantul lor

concurentul_australiei_eurovision_2015.jpg

de ce participa australia eurovision 2015
Guy Sebastian - reprezentantul Australiei la Eurovision 2015
SURSĂ FOTO: youtube.com

La Eurovision 2015 Australia va fi reprezentată de cântărețul Guy Sebastian cu piesa Tonight Again pe care o puteți asculta și voi mai jos, apăsând PLAY. Guy Sebastian a devenit cunoscut în anul 2003 când a câștigat varianta Australiană a competiției X Factor.

El are 33 de ani și a scos 7 albume până acum . Este născut în Malaezia și este cotat în acest moment în top 5 favoriți la câștigarea competiției Eurovision 2015.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1