Eurovision 2015: Cât câştigă Austria de pe urma concursului

eurovision_2015_conchita_austria.jpg

eurovision 2015 austria conchita wurst
Eurovision 2015: Conchita Wurst a câştigat concursul de anul trecut şi "a adus" Eurovision în Austria
foto: Getty

Concursul european Eurovision 2015 este şi o afacere pentru Austria, ţara organizatoare, care are astfel noi locuri de muncă, dar şi de câştigat sume fabuloase de bani. Austria ar putea câştiga peste 11,5 milioane de euro în urma acestui eveniment, confrom estimărilor oficiale.

Austria, ţara care organizează Eurovision 2015, are numai de câştigat: pe lângă noile locuri de muncă asigurate de concurs, o estimare realizată de Naţional de Turism al Austriei, împreună cu profesorul Egon Smeral de la Modul University Viena, ţara gazdă ar putea câştiga 11,5 milioane de euro de pe urma turismului.

Potrivit acestora, se vor înregistra peste 75.000 de nopţi de cazare ale turiştilor străini cu ocazia concursului Eurovision 2015 de la Viena, ceea ce echivalează cu o cifră de afaceri de minim 15 milioane de euro. Efectiv, Austria va rămâne cu 11.5 milioane de euro.

Mai mult, organizarea Eurovision 2015 va asigura 150 de locuri de muncă pe o perioadă determinată, un lucru deloc de neglijat.

Eurovision 2015: Casele de pariuri dau pe Voltaj pe locul 21

După ce au trecut de prima semifinală la Eurovision 2015, băieții de la Voltaj urmează să cânte în finală, care va avea loc sâmbătă (23 mai). Casele de pariuri nu acordă trupei Voltaj mari șanse de calificare în primii 10 participanți în finală, chiar dacă aceasta a avut o prestație bună în prima semifinală.

Reprezentanții României au întrecut așteptările la semifinala 1, calificându-se în finala Eurovision 2015. În ciuda acestei performanțe, la casele de pariuri de la bet365.com, România este clasată pe locul al 21-lea, cu o cotă de 101 să câștige concursul. În vârful clasamentului se află Suedia, Rusia, Italia, Australia, Estonia, Belgia, Norvegia, Azerbaidjan, Slovenia și Georgia, potrivitziarulring.ro.

Totuși, Ovi, care a reprezentat de două ori România la Eurovision, crede că aceste cote sunt relative și nu pot prezice întotdeauna ce se va întâmpla. Acesta consideră că Rusia ar trebui să câștige finala Eurovision 2015 și că România ar trebui să fie printre primii 10 din clasament. „Piesa Rusiei este bună, iar pentru liniștea mondială ar fi bine să câștige ei. Cât privește România, eu aș fi pus-o într-un top 10. Prestația băieților a fost bună, mesajul e OK și au siguranță pe scenă”, a declarat el pentru ziarulring.ro.

Eurovision 2015: Cu cine se luptă România în finală

Finala Eurovision 2015 va avea loc sâmbătă (23 mai), la Viena, unde vor urca pe scenă, în total, participanții a 27 de țări calificate. Astfel, Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Letonia, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveția, Cipru, Slovenia, Polonia, din a doua semifinală, împreună cu Albania, Armenia, Rusia, Ungaria, Grecia, Estonia, Georgia, Serbia, Belgia și cele șapte țări calificate direct în finală, Austria, Australia, Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie vor fi adversarii României în finala Eurovision 2015.

Corespondenta realizata cu sprijinul K+K Hotel Maria Theresia. 

Loading...

Citește și

  • eurovision 2015 analiza mihai traistariu

    Mihai Trăistariu (38 de ani) a urmărit cea de-a doua semifinală Eurovision 2015, care s-a desfășurat joi seară (21 mai), și a analizat performanțele participanților la concurs. Acesta și-a spus părerea într-un mesaj publicat pe pagina lui de pe o rețea socială.

  • eurovision 2015 voltaj tinute

    Voltaj a schimbat mai multe ţinute la repetiţii, până au decis ce să îmbrace la semifinala şi la finala Eurovision 2015, de la Viena, din Austria. Trupa a avut parte de ţinute create special pentru ei, de mai mulţi designeri români, iar costul pentru fiecare look a depăşit şi 2.000 de euro.

  • eurovision 2015 voltaj finala pariuri

    După ce au trecut de prima semifinală la Eurovision 2015, băieții de la Voltaj urmează să cânte în finală, care va avea loc sâmbătă (23 mai). Casele de pariuri nu acordă trupei Voltaj mari șanse de calificare în primii 10 participanți în finală, chiar dacă aceasta a avut o prestație bună în prima semifinală.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1