Eurovision 2015: Câștigătorul, deja decis? Verdictul lui Mihai Trăistariu

eurovsion_2015_mihai_traistariu_semifinala_2.jpg

eurovision 2015 analiza mihai traistariu
Eurovision 2015: Mihai Trăistariu își dorește ca Suedia să câștige concursul
foto: arhiva personală

Mihai Trăistariu (38 de ani) a urmărit cea de-a doua semifinală Eurovision 2015, care s-a desfășurat joi seară (21 mai), și a analizat performanțele participanților la concurs. Acesta și-a spus părerea într-un mesaj publicat pe pagina lui de pe o rețea socială.

Mihai Trăistariu a reprezentat România la Eurovision în anul 2006, cu melodia „Tornero”, cu care a reușit să obțină locul al patrulea în finală, cu 172 de puncte. Anul acesta, Mihai Trăistariu a criticat și a lăudat participanții la Eurovision 2015, realizând un jurnal cu păreri pe pagina lui de Facebook. La începutul mesajului, artistul a ținut să menționeze faptul că scena este foarte bine gândită, lăudându-i pe organizatorii austrieci.

În opinia lui Mihai Trăistariu, cântecul Suediei ar putea câștiga Eurovision 2015, având de partea sa calitatea compoziției, vocea și spectacolul care însoțește momentul artistic.

Eurovision 2015, Suedia: „I-am pus nota maximă astăzi”

Mihai Trăistariu consideră că prestația participantului Suediei la a doua semifinală Eurovision 2015, Måns Zelmerlöw cu piesa „Heroes“, a fost una foarte bine pusă la punct. Artistul și-a exprimat dorința ca Suedia să fie câștigătoarea concursului: „I-am pus nota maximă astăzi! De altfel, e preferata mea pe tot concursul! Refrenul îți rămâne în minte, vocea e la superlativ, iar show-ul e demn de vremurile futuriste în care trăim. Așa DA! MI-AȘ DORI SĂ CÂȘTIGE MARELE CONCURS”.

Eurovision 2015, Israel: „Nu m-ar surprinde să câștige maneaua asta”

Interpretarea celui care reprezintă Israelul la Eurovision 2015, Nadav Guedji cu melodia „Golden Boy”, nu l-a lăsat indiferent pe Trăistariu. Acesta spune că, deși nu i-au plăcut ritmurile orientale ale melodiei și numele manelistic al melodiei, i-a dat notă mare la concurs: „Nu m-ar surprinde să câștige maneaua asta! Deși băiatul are voce foarte bună. Refrenul oriental, însă, nu mă lasă să-mi doresc prea mult de la Israel! Mai are și numele «Golden boy» (Băiatul de aur). Ce mi-e Copilul de aur... ce mi-e Băiatul de haur… oricum, i-am pus notă mare. E, totuși, concurs de creație și… chiar e o piesă care-ți rămâne în minte”.

Eurovision 2015, Muntenegru: „Bătrânicios, învechit, old-fashioned”

Trăistariu a criticat aspru prestația reprezentantului țării Muntenegru la Eurovision 2015, Knez, care a cântat melodia „Adio”. Artistului nu i-a plăcut deloc stilul de modă veche și nu își explică cum a ajuns în finală: „Bătrânicios, învechit, old-fashioned… și, BINEÎNȚELES că au luat datorită blocului balcanic. Că altfel nu-mi explic!”.

Eurovision 2015, San Marino: „Cea mai ușoară piesă cântată vreodată la Eurovision”

Cei doi concurenți care au reprezentat San Marino la Eurovision 2015, Anita Simoncini și Michele Perniola cu melodia „Chain of Lights”, nu l-au surprins cu nimic pe Trăistariu. Mai mult, acesta a fost dezamăgit de felul în care concurenții și-au reprezentat țara la Eurovision: „Am auzit azi… poate cea mai ușoară piesă cântată vreodată la Eurovision. Ce naiba! N-au putut să găsească un pasaj unde să ridice un pic vocea?! Chiar așa banal ne prezentăm? Totuși, bine că n-au mai trimis-o din nou pe tipa aia care tot vine de trei ani încoace, de parcă ăștia n-au decât o cântăreață în toata țara”.

La sfârșitul mesajului, Trăistariu anunță că va urmări și finala concursului și va realiza o analiză similar în legătură cu prestațiile concurenților. Finala Eurovision 2015 se va desfășura sâmbătă (23 mai), iar pe scena de la Viena vor cânta nu mai puțin de 27 țări, printre care și România.

Loading...

Citește și