Eurovision 2015: Care sunt piesele celor 7 țări calificate direct în finală

eurovision_2015.jpg

eurovision 2015
7 țări merg direct în finala Eurovision 2015
foto: escunited.com

Regulamentul Eurovision 2015 permite 7 țări calificate direct în finală. Este o premieră deoarece niciodată în istoria concursului nu au fost calificate atât de multe țări direct în finală. Există și un motiv special pentru care a fost acceptată această situație, pe care vi-l dezvăluim pe parcursul acestui articol.

Eurovision 2015 a debutat cu mult succes pentru România, care este reprezentată de trupa Voltaj cu piesa 'De la capăt'. După desfășurarea primei semifinale, marți seara, România a obținut un loc în marea finală de sâmbătă.

Cu toate astea, Eurovision 2015 nu a fost lipsit de emoții până acum de către delegația României. Cei din trupa Voltaj au mărturisit că au fost foarte emoționați, iar presa britanică a avut o descriere deloc elogioasă la adresa lor. În plus, nici cotele de la casele de pariuri nu ne dădeau favoriți la o calificare fără emoții.

Lucrurile însă au stat foarte bine, prestația lui Călin Goia și a trupei sale a fost una impecabil, plină de emoție, iar alături de ei, în sală, s-a aflat și copilul care este actorul principal în videoclipul piesei.

Eurovision 2015 - Sistemul cu 2 semifinale

Eurovision 2015 se desfășoară într-un sistem cu două semifinale din care se califică 20 de țări în total, iar în marea finală mai sunt calificate alte 7. Un sistem asemănător a fost folosit la Eurovision în ultimii ani, însă de această dată înregistrăm un record la numărul de țări calificate direct în finală.

Tematica Eurovision 2015 este 'Construim poduri', semnificând apropierea între culturile țărilor europene și nu numai. Ca semn de deschidere și către alte culturi, în acest an a fost invitată și Australia, țară în care se difuzează de 30 de ani Eurovisionul și înregistrează audiențe foarte bune.

Australia va performa direct în marea finală de sâmbătă și este favorita numărul 3 la câștigarea Eurovision 2015. Pe lângă Australia, în acest an este invitată direct ăn marea finală și Austria care a câștigat concursul anul trecut. Alte 5 țări sunt invitate în fiecare an direct în marea finală deoarece sunt principalele contributoare la bugetul Eurovision 2015.

Eurovision 2015 - piesele țărilor calificate direct în finală: Australia

Australia se prezintă în premieră la Eurovision 2015 cu interpretarea lui Guy Sebastian pentru piesa Tonight Again care este favorita numărul 3 la câștigarea trofeului. Regulamentul din acest an spune că dacă Australia va câștiga Eurovision 2015, competiția de anul viitor se va ține tot într-o țară din Europa, dar va fi invitat și Australia din nou în concurs. În caz contrar, Australia nu va mai participa și în 2016.

Eurovision 2015 - piesele țărilor calificate direct în finală: Austria

Austria se prezintă tot cu un bărbat cu barbă și în acest an, însă care nu poartă rochie. The Makemakes au piesa 'I am Yours', o melodie foarte romantică cu care speră să dea lovitura din nou la Eurovision 2015.

Eurovision 2015 - piesele țărilor calificate direct în finală: Franța

Franța este una dintre țările organizatoare care nu a înregistrat de multă vreme un succes la Eurovision. Melodia Lisei Angell este calificată direct în finala Eurovision 2015 însă este cotată cu șanse slabe de casele de pariuri.

Eurovision 2015 - piesele țărilor calificate direct în finală: Germania

Germania este și ea una dintre țările organizatoare care sunt calificate direct în finala Eurovision 2015 și este singura care a reușit în ultimii ani să și obțină un trofeu. În acest an au ales-o pe Ann Sophie cu o piesă în limba engleză, 'Black Smoke', să îi reprezinte.

Eurovision 2015 - piesele țărilor calificate direct în finală: Italia

Italia se prezintă la Eurovision 2015 cu o piesă foarte apreciată interpretată de un grup de tenori. Trupa se numește Il Volo, iar piesa este Grande Amore, interpretată integral în italiană, lucru rar întâlnit în ultima perioadă la Eurovision. Și ei sunt calificați direct în finala Eurovision 2015.

Eurovision 2015 - piesele țărilor calificate direct în finală: Spania

Spania a trimis o reprezentantă a sexului frumos să reprezinte țara direct în finala Eurovision 2015. Edurne este una dintre cele mai sexy concurente de la Eurovision 2015, alături de reprezentantele Greciei și Rusiei pe care le vom vedea și pe ele în marea finală, după calificarea din prima semifinală.

Eurovision 2015 - piesele țărilor calificate direct în finală: Marea Britanie

Marea Britanie a constituit an de an o mare dezamăgire pentru Eurovision, nereușind clasări în primele 10, deși au fost calificați mereu direct în finală. În acest an își încearcă norocul cu piesa 'Still in love with you' interpretată de un cuplu numit Electro Velvet.

Loading...

Citește și

 • eurovision 2015

  Eurovision 2015 este o ediție aniversară, concursul împlinind 60 de ani de existență. În acest timp au fost dărâmate o mulțime de recorduri pe care le trecem în revistă împreună. Până acum au participat peste 1.400 de cântece la această competiție.

 • eurovision 2015 voltaj elena carstea

  Marți, 19 mai, la prima semifinală Eurovision 2015, Voltaj a obținut punctajul necesar pentru a califica România în finală. Cântăreața Elena Cârstea așteptat cu nerăbdare concursul și a urmărit prima semifinală, iar pe pagina ei personală de pe o rețea socială a făcut câteva declarații cu privire la participanți.

 • mihai traistariu

  Aşa cum era şi firesc au apărut deja primele ecouri după prestaţia trupei Voltaj la Eurovision 2015, semifinala 1, de marţi seara (19 mai). Mihai Trăistariu, cel care a reprezentat România în 2006 la competiţia internaţională şi a obţinut locul patru în marea finală, a analizat prestaţiile artistice ale celor 16 ţări care au urcat pe scena de la Viena şi a făcut un top al artiştilor preferaţi.

 • Eurovision 2015 semifinala 1 in imagini

  Click! vă prezintă Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini. Marţi seara (19 mai) a avut loc ceremonia de deschidere a celebrului concurs. Pe scenă au urcat 16 participanți, printre care s-a aflat și România. Dintre acestea s-au calificat doar zece, care vor reveni pe scenă în finala de sâmbătă (23 mai). Voltaj a trecut de prima semifinală Eurovision 2015, aşadar România s-a calificat în etapa următoare.

 • Marţi seara (19 mai) a avut loc ceremonia de deschidere Eurovision 2015 și semifinala 1. Pe scenă au urcat 16 participanți ai concursului, printre care s-a aflat și România. Dintre acestea s-au calificat doar zece, care vor reveni pe scenă în finala de sâmbătă (23 mai). Voltaj a trecut de prima semifinală Eurovision 2015, aşadar România s-a calificat în etapa următoare.

 • eurovision 2015 iuliana marciuc jaf portofel

  Nici bine nu a ajuns la Viena, că Iuliana Marciuc a rămas fără bani. Nu e abuzat de sesiunile de shopping, ci i s-a furat portofelul în care avea toate actele şi cardurile bancare.

 • voltaj eurovision

  România poate răsufla ușurată. Călin Goia (39 de ani) a făcut o figură bună în prima semifinală de la Eurovision 2015. Solistul trupei Voltaj a fost foarte emoționat, ceea ce s-a simțit și în glas, dar a reușit să cânte piesa „De la capăt” la fel de bine ca la repetițiile finale, acolo unde au acordat note cei din juriul de specialitate.

 • eurovision 2015 voltaj

  Eurovision 2015, semifinala 1. Trupa Voltaj, reprezentanta României, va intra pe poziţia a 15-a în prima semifinală a Eurovision 2015, care va avea loc în această seară la Viena. 16 ţări vor participa în această seară, din care doar 10 vor merge mai departe în finala de sâmbătă (23 mai). Rămâneţi pe Click.ro pentru cele mai importante momente ale Eurovision 2015, semifinala 1. Voltaj a trecut de prima semifinală Eurovision 2015, iar România s-a calificat în finala de sâmbătă (23 mai).