Eurovision 2015. 10 lucruri inedite despre concurs

eurovision.gif

eurovision 2015
Concursul Eurovision împlinește 60 de ani de existență
foto: everywhereventualy.blogspot.com

Eurovision 2015 este o ediție aniversară, concursul împlinind 60 de ani de existență. În acest timp au fost dărâmate o mulțime de recorduri pe care le trecem în revistă împreună. Până acum au participat peste 1.400 de cântece la această competiție.

Eurovision 2015 împlinește chiar cu o zi înainte de marea finală de sâmbătă 60 de ani de la prima ediție a concursului. Am strâns o serie de recorduri și informații inedite despre Eurovision care cu siguranță o să vă impresioneze.

Până în acest moment, la Eurovision au participat 1.400 de cântece care s-au luptat să câștige marele trofeu. Piesa cu numărul 1.000 din concurs a fost a Irlandei și a fost cântată de solistul Brian Kennedy, în anul 2003.

România a reușit să se califice în finala Eurovision 2015 după ce era cotată cu șanse slabe de către specialiști, iar presa britanică a desființat piesa noastră. Călin Goia a fost extrem de emoționat și le-a mulțumit tuturor fanilor pentru susținere.

Eurovision 2015 - recorduri inedite

Fiecare concurs Eurovision are peste 180 de milioane de telespectatori din Europa dar și din întreaga lume. Popularitatea concursului în Australia a făcut ca în acest an să fie invitată în concurs direct în finală.

Recordul de participanți la o ediție s-a înregistrat în 2008 și 2011, când 43 de țări au intrat în competiția Eurovision.

Recordul Eurovision la cele mai multe piese câștigătoare în cei 60 de ani de existență îl deține Irlanda care are în palmares 7 trofee, urmată de Luxemburg, Franța, Suedia și Marea Britanie cu câte 5.

Cel mai bun debut al unei țări la Eurovision a fost în 1994, când reprezentantul Poloniei a terminat pe locul 2. La prima participare ca stat independent, Serbia a reușit la debut să câștige trofeul. Totuși ei mai participaseră de două ori înainte sub denumirea de Serbia și Muntenegru.

Dacă vi se pare vreodată că piesa țării noastre este slabă și ar putea să ne facă de râs, gândiți-vă că Norvegia deține un record al rușinii la Eurovision greu de doborât. Ei au terminat pe ultimul loc al concursului de 11 ori. În orice caz, au reușit și să câștige competiția în 1985, 1995 și 2009.

Cel mai mare public care a asistat live la o finală Eurovision a fost în 2001, când concursul s-a ținut pe stadionul din Copenhaga și au fost 38.000 de spectatori.

26 dintre câștigătoarele din toate timpurile la Eurovision au fost piese cu versuri în engleză, iar 14 în franceză.

Eurovision 2015 - legendele concursului

Abba este cea mai cunoscută trupă ce a câștigat vreodată Eurovisionul. Trupa suedeză a ocupat locul 1 în anul 1974 și a avut un succes fabulos ulterior.

Piesa cu cele mai multe cover-uri care a participat la Eurovision a fost interpretată de Domenico Mudugno și se numea 'Nel Blu Di Pinto Di Blu'. Titlul original nu vă spune nimic, însă de 'Volare' este imposibil să nu fi auzit. Au cântat această piesă Dean Martin, Cliff Richard, David Bowieș Gypsy Kings și mulți alții.

Johnny Logan este cântărețul care a reușit să câștige de 3 ori Eurovision: de două ori ca solist, în 1980 și 1987, reprezentând Irlanda, iar o dată ca și compozitor, în 1992.

În anul 2011, Lena, reprezentanta Germaniei, a decis să participe din nou la Eurovision după ce anul precedent tot ea fusese câștigătoarea. În istoria concursului acest lucru s-a mai întâmplat de doar două ori.

Toate informațiile despre Eurovision 2015 le găsiți AICI.

 

Loading...

Citește și

 • eurovision 2015

  Regulamentul Eurovision 2015 permite 7 țări calificate direct în finală. Este o premieră deoarece niciodată în istoria concursului nu au fost calificate atât de multe țări direct în finală. Există și un motiv special pentru care a fost acceptată această situație, pe care vi-l dezvăluim pe parcursul acestui articol.

 • eurovision 2015 iuliana marciuc jaf portofel

  Nici bine nu a ajuns la Viena, că Iuliana Marciuc a rămas fără bani. Nu e abuzat de sesiunile de shopping, ci i s-a furat portofelul în care avea toate actele şi cardurile bancare.

 • eurovision 2015 voltaj elena carstea

  Marți, 19 mai, la prima semifinală Eurovision 2015, Voltaj a obținut punctajul necesar pentru a califica România în finală. Cântăreața Elena Cârstea așteptat cu nerăbdare concursul și a urmărit prima semifinală, iar pe pagina ei personală de pe o rețea socială a făcut câteva declarații cu privire la participanți.

 • eurovision 2015 voltaj semifinala 1

  Marți seară, 19 mai, la Eurovision 2015, Voltaj a calificat România în finala concursului. La aflarea veștii, băieții de la Voltaj s-au bucurat, iar reacția lui Călin Goia a fost filmată și publicată pe pagina Eurovision România de pe o rețea socială.

 • de ce participa australia eurovision 2015

  Premieră absolută la Eurovision 2015: Australia va avea un reprezentant direct în marea finală de la Viena. Dacă vă întrebați de ce participă Australia la Eurovision 2015, motivul este tematica din acest an a concursului dar și popularitatea foarte mare pe care o are concursul în statul-continent.

 • Eurovision 2015 semifinala 1 in imagini

  Click! vă prezintă Eurovision 2015, semifinala 1 in imagini. Marţi seara (19 mai) a avut loc ceremonia de deschidere a celebrului concurs. Pe scenă au urcat 16 participanți, printre care s-a aflat și România. Dintre acestea s-au calificat doar zece, care vor reveni pe scenă în finala de sâmbătă (23 mai). Voltaj a trecut de prima semifinală Eurovision 2015, aşadar România s-a calificat în etapa următoare.

 • mihai traistariu

  Aşa cum era şi firesc au apărut deja primele ecouri după prestaţia trupei Voltaj la Eurovision 2015, semifinala 1, de marţi seara (19 mai). Mihai Trăistariu, cel care a reprezentat România în 2006 la competiţia internaţională şi a obţinut locul patru în marea finală, a analizat prestaţiile artistice ale celor 16 ţări care au urcat pe scena de la Viena şi a făcut un top al artiştilor preferaţi.

 • Eurovision 2015 romania

  Mai sunt cinci luni până la finala Eurovision 2015, dar biletele s-au pus deja în vânzare.

 • eurovision 2015 voltaj

  Participarea trupei Voltaj la Eurovision 2015 a fost analizată de un jurnalist de la publicația britanică „Mirror”. Acesta este critic cu românii și opinează că aceștia nu au șanse de calificare în finala de sâmbătă (23 mai).

 • voltaj eurovision

  România poate răsufla ușurată. Călin Goia (39 de ani) a făcut o figură bună în prima semifinală de la Eurovision 2015. Solistul trupei Voltaj a fost foarte emoționat, ceea ce s-a simțit și în glas, dar a reușit să cânte piesa „De la capăt” la fel de bine ca la repetițiile finale, acolo unde au acordat note cei din juriul de specialitate.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1