Câștigătorul Eurovision 2015 a plagiat piesa după David Guetta. Începe scandalul

eurovision_2015_suedia_plagiat.jpg

eurovision 2015 suedia plagiat
Suedia este acuzată că a plagiat la Eurovision 2015
foto: eurovision.tv

Câștigătorul Eurovision 2015 este acuzat de plagiat și nu apucă să se bucure prea multă vreme de trofeul câștigat. The Independent este doar unul dintre ziarele străine care abordează tema plagiatului la Eurovision 2015.

Mans Zelmerlow este câștigătorul Eurovision 2015 la finala de la Viena. El a dus o luptă grea cu reprezentanta Rusiei care la jumătatea televotingului era pe locul 1 la o diferență destul de mare.

După ce a reușit să întoarcă rezultatul, reprezentantul Suedie a obținut marele trofeu Eurovision 2015, dar bucuria nu a durat prea multă vreme. Internauții l-au criticat încă de câteva zile că pare să se fi inspirat din mai multe piese cunoscute și cu priză la public.

Cea mai mare asemănare o are piesa câștigătoare 'Heroes' cu melodia lui David Guetta, un DJ renumit, care se numește 'Lovers of the sun', lucru observat și de publicația The Independent, încă de acum 2 zile.

Show-ul video al Suediei este plagiat și el

Suedia a mai avut o problemă încă de la începutul lunii aprilie când au anunțat cine este reprezentantul lor la Eurovision și au prezentat show-ul pe care vor să îl facă pe scena de la Viena.

The Alchemy of Light este un videoclip urcat pe Youtube în urmă cu 3 ani care folosește exact aceeași idee de show cu lumini și umbre și proiecții. Cei care au realizat acest clip ce a avut mare succes în 2012 au notificat Youtube pentru că clipul reprezentantului Suediei ar fi fost plagiat.

Ulterior, reprezentatul Suediei a scos de pe Youtube video-ul cu show-ul de lumini care semăna foarte bine și l-a înlocuit cu imagini cu versurile cântecului.

Așadar, reprezentantul Suediei nu apucă să se bucure prea mult de câștigarea trofeului Eurovision 2015, că presa și publicul deja îl acuză de două plagiate.

În cazul show-ului de imagine, reprezentanții Suediei nu au dat nicio declarație de la începutul lunii aprilie până acum despre acuzația oficială de plagiat pe care au primit-o.

Loading...
 
 

Citește și

  • castigatorul eurovision 2015

    Suedia este câștigătoarea Eurovision 2015. Piesa Heroes interpretată de Mans Zelmerlow a reușit o răsturnare spectaculoasă de situație și a învins cu greu concurenta Rusiei. La jumătatea votării, Rusia era în fața Suedie în clasament la o distanță considerabilă, însă Mane Zelmerlow a reușit să câștige matematic înainte ca ultimele 5 țări să voteze.

  • eurovision 2015 voltaj

    Participarea trupei Voltaj la Eurovision 2015 a fost analizată de un jurnalist de la publicația britanică „Mirror”. Acesta este critic cu românii și opinează că aceștia nu au șanse de calificare în finala de sâmbătă (23 mai).