Show aviatic, expoziţii, premiere de film şi concerte, în acest weekend în Bucureşti!

Poţi vedea o expoziţie de rechini

Poţi vedea o expoziţie de rechini
Poţi vedea o expoziţie de rechini

Nu vă veţi plictisi în acest weekend în Capitală. Veţi avea parte de un spectacol pe cinste pe cer, în apă şi pe pământ. Show aviatic sâmbătă, expoziţie de rechini la mall, concerte, filme şi petreceri. Tu ce alegi?

Show aviatic, sâmbătă, în Bucureşti

Cerul se va umple de elicoptere şi avioane

Cerul se va umple de elicoptere şi avioane
Cerul se va umple de elicoptere şi avioane

Ca în fiecare an, Bucharest International Air Show va aduna mii de oameni în zona de nord a Capitalei, pentru un spectacol total, pe cer. Totul va începe sâmbătă dimineaţa, pe Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu, cu o paradă ce reuneşte elita acrobaţiei mondiale. Va fi o pauză, după care seara, de la ora 18.00, maeştrii zborului se vor întoarce pentru atât de aşteptatul zbor în crepuscul, apoteotic şi exploziv. Intrarea este liberă şi se face prin ROMAERO.  

Expoziţie de rechini la mall

Expoziţie de rechini

Expoziţie de rechini
Expoziţie de rechini

Până pe 15 septembrie 2014, Grand Cosmos, spaţiul expoziţional din Băneasa Shopping City, găzduieşte în premieră în România expoziția „Planet Shark – Prădător sau Pradă”. Construită ca o incursiune multisenzorială de 45 de minute printr-o galerie captivantă, aceasta prezintă aspecte din viaţa rechinilor, de la evoluţie, anatomie și rolul lor vital în ecosistem, până la miturile care îi încojoară. Vor fi sute de exponate, sub formă de mulaje, în mărime naturală, care te vor face să simţi ca pe fundul oceanului. Vei vedea schelete de rechini în mărime reală, inclusiv Marele Alb, o colecţie rară de fosile, de dinţi uriaşi, o cameră media cu ecrane uriaşe, până şi o parte din recuzita originală din filmul Fălci. Poţi afla lucruri interesante. Spre exemplu, ştiai că specia cea mai mică de rechin măsoară cât o mână, iar cel mai mare, cât un autobuz? Dar că acești prădători marini au apărut cu mult înaintea dinozaurilor? Știai că, zi de zi, în fiecare oră, sunt uciși 12000 de rechini în lume? Hai să vezi şi să afli mai multe. Biletele costă 15 lei pentru adulţi şi copii, de luni până vineri, iar sâmbătăt şi duminică 15 lei pentru adulţi şi 19 lei pentru copii. Există şi varianta unui pachet de familie: doi adulţi şi doi copii cu 60 de lei.

Hai şi la un film!

Imagine din filmul CHEF

Imagine din filmul CHEF
Imagine din filmul CHEF

Ce faci când pasiunea ta se transformă în rutină și te face să-i pierzi pe cei dragi ție? O iei de la început! Jon Favreau, regizorul care ne-a adus pe ecrane blockbusterul Iron Man schimbă radical registrul și ne invită la CHEF, cea mai delicioasă comedie a verii despre pasiunea culinară, legăturile de familie și un nou început în viață. Filmul care rulează în toate cinematografele are ca ingrediente mari vedete – Sofia Vergara, pe care o știți din sitcomul O familie modernă, alături de Scarlett Johansson, Robert Downey Jr. și Dustin Hoffman.

Concert Jethro Tull la Sala Palatului

Ian Anderson

Ian Anderson
Ian Anderson

Cel mai cunoscut flautist din muzica rock, geniul din spatele trupei Jethro Tull si totodată omul care a introdus flautul în muzica rock, Ian Anderson, vine la Bucureşti pentru un concert de zile mari. El va cânta de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucureşti, piese celebre precum „Thick as a Brick”, „Locomotive Breath”, „Too Old to Rock’n’Roll, Too Young to Die“. Spectacolul va fi ilustrat şi completat de elemente video şi teatrale, menite să „smulgă o lacrimă”, după cum spune artistul. Biletele au preţuri cuprinse între 50 şi 250 de lei.

Sărbătoare brâncovenească la Palatul Mogoşoaia

Primaria Municipiului Bucuresti organizează, în perioada 20-22 iunie, un eveniment de excepţie care marchează Anul Brâncoveanu. În aceste trei zile, bucureştenii vor putea intra în atmosfera secolului XVII, vor fi piese de teatru, ateliere de creaţie pentru copii, în care aceştia vor putea scrie pe foi de papirus, desena pe blazoane şi vor putea să-şi creeze propria coroană regală. Vineri vor fi plimbări cu trăsura, sâmbătă seara va fi animată de fanfară, saltimbanci şi acrobaţi, muzică turcească şi un concert Viorica şi Taraful din Clejani. Pe 22 iunie, de la ora 14.30, încep concertele de muzică medievală.

Loading...